Suzukis nye familiebil

Suzuki annonserte sitt kommende flaggskip med konseptet Kizashi 3.

Publisert
Sist oppdatert

Nylig sto det to spektakulære konseptbiler på Suzukis stand i Genève. De var blitt vist tidligere - henholdsvis i Frankfurt og i Tokyo i fjor - og bar navnene Kizashi 1 og Kizashi 2. Vi omtalte dem nylig og kunne annonsere at det skulle vises en tredje konseptbil i New York i mars 2008, ved navn Kizashi 3. Kizashi betyr for øvrig "Noe Stort Skal Komme".

Stor Suzuki

Disse "dryppene" fra den lille japanske bilprodusenten er en noe omstendelig måte å forberede verdensmarkedet på ankomsten av en stor familiebil - en première for Suzuki som relativt sett er større på motorsykler og båtmotorer enn på bil, og som med unntak av SUVene Grand Vitara, XL-7 og nå XL7, har spesialisert seg på små og kompakte biler.

Flaggskip

Suzukis nye familiebil

Suzukis nye familiebil

 1. Store bilder!
Suzukis nye familiebil


Men nå skal det altså bli andre boller, som disse bildene av siste skudd Kizashi viser med all tydelighet. Bilen skal bli Suzukis flaggskip og vil komme i produksjon i løpet av de neste par årene. Når det gjelder den produksjonsferdige modellen som etter hvert vil finne veien til norske forhandlere, er det opplagt at designen vil være noe mer moderat enn på konseptet; blant annet vil nok ikke 21-tommers hjul være aktuelt. Konseptbilen Kizashi 3 er for øvrig 465 centimeter lang, 190 centimeter bred og har en akselavstand på 280 centimeter. (Størstemann iklassen, Ford Mondeo sedan, er 484 centimeter lang, 189 centimeter bred og har en akselavstand på 285 centimeter).

Firehjulsdrift

Den norske importøren presiserer at den nye bilen vil komme som sedan og stasjonsvogn, og naturligvis også med firehjulsdrift, med dieselmotor og også som hybrid. Når det gjelder konseptmodellen som er utstilt på messen i New York, har den fått en V6-motor på 3,6 liter som yter intet mindre enn 300 hestekrefter, utviklet med hjelp fra motorsykkel- og racing-avdelingene. Denne er koblet til en sekstrinns automatgirkasse som kan sjaltes med hendler ved rattet.

Suzukis nye mellomklassemodell vil komme på markedet i 2010, og prissettingen bør bli konkurransedyktig overfor modeller som Ford Mondeo og VW Passat.

 • Store bilder finner du her!
 • Se de spektakulære forgjengerne Kizashi og Kizashi 2 her!
 • Vi har også skrevet om nye Suzuki XL7 - se den her!
 • (Denne artikkelen ble første gang publisert den 27. mars 2008)

  Her finner du mer Suzuki-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer