Suzukis nye familiebil

Suzuki annonserte sitt kommende flaggskip med konseptet Kizashi 3.

Publisert
Sist oppdatert

Nylig sto det to spektakulære konseptbiler på Suzukis stand i Genève. De var blitt vist tidligere - henholdsvis i Frankfurt og i Tokyo i fjor - og bar navnene Kizashi 1 og Kizashi 2. Vi omtalte dem nylig og kunne annonsere at det skulle vises en tredje konseptbil i New York i mars 2008, ved navn Kizashi 3. Kizashi betyr for øvrig "Noe Stort Skal Komme".

Stor Suzuki

Disse "dryppene" fra den lille japanske bilprodusenten er en noe omstendelig måte å forberede verdensmarkedet på ankomsten av en stor familiebil - en première for Suzuki som relativt sett er større på motorsykler og båtmotorer enn på bil, og som med unntak av SUVene Grand Vitara, XL-7 og nå XL7, har spesialisert seg på små og kompakte biler.

Flaggskip

Men nå skal det altså bli andre boller, som disse bildene av siste skudd Kizashi viser med all tydelighet. Bilen skal bli Suzukis flaggskip og vil komme i produksjon i løpet av de neste par årene. Når det gjelder den produksjonsferdige modellen som etter hvert vil finne veien til norske forhandlere, er det opplagt at designen vil være noe mer moderat enn på konseptet; blant annet vil nok ikke 21-tommers hjul være aktuelt. Konseptbilen Kizashi 3 er for øvrig 465 centimeter lang, 190 centimeter bred og har en akselavstand på 280 centimeter. (Størstemann iklassen, Ford Mondeo sedan, er 484 centimeter lang, 189 centimeter bred og har en akselavstand på 285 centimeter).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer