Test: VW Passat GTE

Svær, komfortabel og gjerrig

Den har fått mange forbedringer, inkludert den elektriske rekkevidden. Men er det godt nok?

ELEGANT: Passat ser ikke mindre stilig ut etter at den har fått mer Arteon-stil på fronten. Det viktigste finner man imidlertid under bagasjerommet, nemlig batteripakka som gjør at den går lenger på strøm. Foto: Jamieson Pothecary
ELEGANT: Passat ser ikke mindre stilig ut etter at den har fått mer Arteon-stil på fronten. Det viktigste finner man imidlertid under bagasjerommet, nemlig batteripakka som gjør at den går lenger på strøm. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VW Passat GTE ble en skikkelig storselger i Norge, men fikk en dropp i salget da VW sluttet å produsere modellen i påvente av oppgraderinger for å møte den nye WLTP-standarden.

Til tross for dette, holdt den seg bra på salgsstatistikken en god stund på grunn av lagerbiler.

Nå er den endelig på plass igjen med flere endringer. Det mest iøynefallende, hvertfall på lyse biler, er den den nye grillen og luftinntakene i fronten som er blitt markant større. Mesteparten er fremdeles lukket på grunn av aerodynamikk.

Mer avansert

Strømsparende LED-teknologi med 44 lysdioder som gir variabelt og delvis interaktivt lys, styrt av frontkameraet, data fra navigasjonen, GPS-signaler, styreutslag og hastighet, er standard og gjør kjøring i mørket veldig mye mer behagelig.

Ny VW logo skal du være oppmerksom for å oppdage og bak har den fått følge av Passat sentrert på bakluka. Bilen er, som før, full av blå, dekorative detaljer som piffer opp den grå testbilen, selv om den egentlig kler hvitt eller sort aller best.

Det mer spenstige utseendet følges opp med gromlyd i høyttalerne dersom du trykker på GTE-knappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer