Toyota Highlander til Norge

Svær SUV fra Toyota

Finnes allerede i USA.

LETT Å LIKE: Den nye familiesværingen fra Toyota er langt mer avslepen i linjene, særlig i fronten, enn øvrig Toyota- og Lexus-modeller. Den har allerede vært tilgjengelig i USA en stund og får kun hybrid drivlinje i Norge. Foto: Toyota
LETT Å LIKE: Den nye familiesværingen fra Toyota er langt mer avslepen i linjene, særlig i fronten, enn øvrig Toyota- og Lexus-modeller. Den har allerede vært tilgjengelig i USA en stund og får kun hybrid drivlinje i Norge. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota øker utvalget av SUV-er. Nylig lanserte de Yaris Cross som er en SUV i B-segmentet.

Nå tilbyr de den fiehjulsdrevne Highlander, som er en skikkelig sværing med en lengde tett på fem meter.

Den er like lang som deres arbeidshest Landcruiser, og plasserer seg størrelsesmessig med Volvo XC90, Mercedes GLE, BMW X5. Lexus RC L og Ford Explorer med flere.

Sjuseter

Den omtales som en ekte sjuseter, med andre seterad som kan flyttes hele 18 cm i lengderetningen.

Det skal gi raust med plass i tredje seterad for to voksne. Tilhengervekten stopper riktignok bare på to tonn, så den har noen begrensninger der.

Bilen har allerede eksistert i USA lenge, og vi har allerede avslørt at Toyota Norge har hatt den i Norge for testing har hjemme.

Bare som hybrid

I Norge vil den utelukkende bli tilgjengelig som hybrid, på lik linje med alle personbiler her hjemme, og drivlinjen vil være den samme som i RAV4 og noen av de nyeste Lexus-modellene. Den er også bygget på samme plattform.

Den kombinerer 2,5-liters bensinmotor med en elmotor foran og en elmotor bak. Sammen med batteripakken under andre seterad gir dette firehjulstrekk og tilsammen 244 hesekrefter. Foreløpig CO2-utslipp (WLTP) er oppgitt til 146 gram pr. kilometer og et forbruk på 0,66 liter pr. mil, men er ikke endelig bekreftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer