TEST: Kia XCeed 2019

Svært attraktivt, Kia!

Av merkets fire biler i klassen er Kia XCeed dessuten den estetisk mest vellykkede - og den fortjener å selge bra.

OG SÅ VAR DE FIRE: Kia XCeed er etter vår mening den mest vellykkede i Ceed-familien. Den kombinerer på effektiv måte det beste klassisk personbil og SUV. Foto: Knut Moberg
OG SÅ VAR DE FIRE: Kia XCeed er etter vår mening den mest vellykkede i Ceed-familien. Den kombinerer på effektiv måte det beste klassisk personbil og SUV. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire modeller! Det er det Kia nå kan vise til i kompaktklassen, det såkalte C-segmentet. Etter tredje generasjon Ceed, som kombi, lanserte de Ceed Sportswagon, deretter Proceed - en såkalt «shooting brake» - og nå XCeed, som er en crossover.

Der en bilprodusent i gamle dager nøyde seg med en bil i hvert segment, har det de seneste årene blitt inflasjon i antall modellvarianter innenfor ett markedssegment. Særlig tyske premium-merker har spesialisert seg på dette, for å treffe flere kundegrupper, hver med ulike behov og ønsker.

Hvorfor?

Da vi testet nye Ceed i fjor, hadde vi mye pent å si om bilen, som har det som trengs for å konkurrere mot Ford Focus, VW Golf og andre biler i kompaktklassen.

Men noen bil man snur seg etter er det ikke. Det er derimot Proceed, stasjonsvogn-varianten i shooting brake-stil, som kom på markedet tidligere i år som et alternativ til den mer nøkterne Ceed Sportswagon. Vi kalte den bilen for deg som drømmer om en Porsche, men som bare har råd til en Kia ...

Og nå altså XCeed, en crossover-variant - en såkalt CUV - løselig bygget over samme lest. Vi sier løselig, for designspråket er rimelig annerledes, selv om familielikheten er evident. Og å kalle XCeed en «høyere Ceed» blir feil. Karosseriet har faktisk bare de to fordørene til felles med kombien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer