Nye BMW 750i i test

Svært få biler
er i nærheten

BMW-nyhetene kommer som perler på en snor og denne gangen er det selve flaggskipet som er fornyet. Vi har kjørt det.

KONGEBIL: Den er utvilsomt blitt synlig mer royal, den kraftig fornyede utgaven av BMWs luksus-flaggskip (fra nå av sammen med SUV-en X7), som vi her ser vårt testeksemplar av - en 750 Li xDrive. L-en står for lang versjon (526 centimeter i lengden), og xDrive betyr firehjulsdrift på BMW-språk. Foto: Knut Moberg
KONGEBIL: Den er utvilsomt blitt synlig mer royal, den kraftig fornyede utgaven av BMWs luksus-flaggskip (fra nå av sammen med SUV-en X7), som vi her ser vårt testeksemplar av - en 750 Li xDrive. L-en står for lang versjon (526 centimeter i lengden), og xDrive betyr firehjulsdrift på BMW-språk. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart tre måneder siden BMW fyrte av startskuddet, for andre etappe i den nyeste BMW 7-seriens livsløp. Den betydelige ansiktsløftningen og tekniske oppgraderingen av sjette generasjon av 7-serien, ble da presentert under et lanserings-show i Shanghai.

Det var på tide med en fornyelse nå, da erkerivalen Mercedes S-klasse ble oppgradert sommeren 2017.

Vi har nå fått prøvekjøre bilen i sin gedigne 750Li xDrive-versjon, og vi fikk også såvidt kjørt den nye hybrid-utgaven 745 Le - et kraftig løft, i forhold til den utgående hybriden.

Pop i Kina

Årsaken til den kinesiske premièren er at det kinesiske markedet tar unna over 40 prosent av produksjonen av 7-serien, der eierne for øvrig har en snittalder på under 40 år.

Den mer massive fremtoningen, med smalere lykter og vesentlig forstørret grill (40 prosent større enn før), handler da også mye om å bli enda mer populær i Kina, der 7-serien kan ha blitt ansett som litt for lite differensiert i forhold til 5-serien.

Da vi så de første bildene, tidligere i år, syntes vi grillen så i overkant prangende ut, men når vi betrakter bilen i det virkelige liv, synes vi faktisk grillen kler bilen relativt godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer