Samme spylervæske vinter og sommer?

Svært mange bruker feil spylervæske

Men er det egentlig så viktig?

EN FOR SOMMER, EN FOR VINTER: Spylervæsken du kjøper om vinteren har dårligere effekt om sommeren. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
EN FOR SOMMER, EN FOR VINTER: Spylervæsken du kjøper om vinteren har dårligere effekt om sommeren. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da det for en tid tilbake dukket opp en pressemelding om sommerspylervæske kontra vinterspylervæske her i redaksjonen, må vi innrømme at vi ble noe beklemt.

Dette er en problemstilling vi ikke er vant til å forholde oss til. Ingen av oss har heller tenkt på at det potensielt kan være et problem at man fortsatt har spylervæske beregnet for vinterbruk på tanken.

Ulik spylervæske sommer/vinter

- Dessverre er det nok mange bilførere som ikke er kjent med at vi bruker ulik spylervæske knyttet til temperaturforholdene ute, uttalte daværende kommunikasjonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal i pressemeldingen.

En undersøkelse gjennomført av Norfakta i 2018, viste at 70 prosent av norske bilister ikke etterfyller sommerspylervæske på tanken ved dekkskifte om våren.

Hvorfor er det i så fall viktig? Jo, ifølge laboratoriesjef Sølvi Bårnes i Wilhelmsen Chemicals (som blant annet er leverandør til Circle K), kan sikten bli dårligere.

- Med vinterspylervæske på tanken om sommeren klarer ikke bilføreren å vaske frontruten tilstrekkelig, uttalte hun, og fulgte opp:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer