Svært mange fyller feil drivstoff

Og det er på mandager flest av oss dummer oss ut.

Daglig havner svært mange i redningstjenestenes statistikker på grunn av feilfylling, ikke minst på mandager. Foto: Berit B. Njarga
Daglig havner svært mange i redningstjenestenes statistikker på grunn av feilfylling, ikke minst på mandager. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du det travelt når du skal fylle drivstoff på bilen, er det om å gjøre å være våken i gjerningsøyeblikket. Hvis ikke risikerer du å havne i statistikkene til redningstjenestene.

Svært mange fyller nemlig feil drivstoff på bilen sin, ikke minst på mandager.

>> Nå kan du slippe bonustap

Flest feilfyllinger på mandag

Bergingstall fra NAF og Falck for juli og august, viser at hele 1.247 bilister måtte berges fordi de fylte feil drivstoff på bilen sin i løpet av disse to sommermånedene, i snitt 20 tilfeller hver eneste dag.

Og det er én spesiell ukedag som utmerker seg, nemlig mandag. Hele 109 feilfyllinger av bensin på dieselbil ble gjort av NAFs kunder på en mandag. Også hos Falck er mandagen den mest utbredte dagen for å fylle feil drivstoff.

Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF, tror det er kombinasjonen av lave bensinpriser og stress som gjør at mandagen er dagen folk gjør flest drivstofftabber.

Det vanligste er, naturlig nok, at folk fyller bensin på dieselbiler. Dessverre er dette også feilfyllingen som kan gjøre størst skade, og gi store reparasjonskostnader. Men selv om feilfylling av diesel på bensinbiler i utgangspunktet ikke skal være mulig, måtte hele 29 NAF-kunder berges på grunn av nettopp dette i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer