Dieselforbudet

Svært mange rammet av «dieselkrise»

NAF kritisk til håndteringen av dieselforbudet i hovedstaden.

DIESELKRISE? Nesten to av tre NAF-medlemmer på Østlandet mener de måtte legge om hverdagen på grunn av dieselforbudet i Oslo.
DIESELKRISE? Nesten to av tre NAF-medlemmer på Østlandet mener de måtte legge om hverdagen på grunn av dieselforbudet i Oslo. Vis mer
Publisert

58 prosent av personer under 60 år i Oslo ble direkte eller indirekte rammet av dieselforbudet. Det viser en større undersøkelse foretatt av Norges Automobil-Forbund (NAF), blant deres medlemmer på Østlandet.

Til tross for forbudet var det likevel flere dieselbiler som lovlig kjørte rundt i hovedstaden.

– Denne undersøkelsen viser at dieselforbudet rammet bredt. To av tre forventet å bruke vesentlig mer tid på hverdagsreisene, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal NAF i en pressemelding.

En av fire (26 %) av dem som ble rammet, oppga at de kom til å bruke en time ekstra på hverdagsreisen under dieselforbudet, og to av tre (64 %) ville bruke mer enn en halvtime ekstra.

Ulovlig å kjøre hjem fra flyplassen

Tirsdag 17. januar innførte hovedstaden for første gang det omdiskuterte dieselforbudet på kommunale veier.

Det motiverte blant annet motorredaktør Espen Stensrud i Dinside, Dagbladet og Autofil til å skrive denne hardtslående kommentaren. Andre har også pekt på at vedfyring er enda verre for miljøet enn biler.

Oslo kommune vinglet imidlertid fram og tilbake med flere av bestemmelsene i dieselforbud-forskriften, som for eksempel om det skulle være lovlig å kjøre dieselbilen til verksted under forbudet. De endte til slutt med å tillate dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer