Bilsalget faller

Svakeste siden finanskrisen

Antallet nye registrerte biler i januar er enda lavere enn i uvanlig svake januar 2018. Hele topp-ti-listen består av elbiler og hybrider, og leveringene av Hyundai Kona har tatt av.

ETTERSPURTE, MEN: De skal smøre seg med tålmodighet, som har bestilt en av disse tre elbilene med lang rekkevidde - selv om en gledelig nyhet for mange kunder av Hyundai Kona (lengst til venstre), er at det løsnet skikkelig i januar. Bilsalget generelt går svært trått - i stor grad grunnet kunder som venter på tilgjengelige biler. Foto: Rune M. Nesheim
ETTERSPURTE, MEN: De skal smøre seg med tålmodighet, som har bestilt en av disse tre elbilene med lang rekkevidde - selv om en gledelig nyhet for mange kunder av Hyundai Kona (lengst til venstre), er at det løsnet skikkelig i januar. Bilsalget generelt går svært trått - i stor grad grunnet kunder som venter på tilgjengelige biler. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar 2019 ble det registrert 9.004 nye personbiler. Selv om tilbakegangen i bilmarkedet ser ut til å være moderat, med en reduksjon i antall nye registrerte personbiler på 2,2 prosent i januar i forhold til i januar 2018, med samme antall virkedager, betyr det en svært svak registreringsmåned.

Det går frem av de ferskeste tallene fra Opplysningsrådet fra Veitrafikken (OFV).

De viser nemlig også at januar i fjor var en eksepsjonelt svak måned, som hadde med både værforhold og leveringsproblemer å gjøre.

Trendbrudd på gang?

Og mens trendlinjen de siste 20 årene har vært jevnt stigende, med en forbigående depresjon under finanskrisen, ligger januar langt under denne trendlinjen, og i forhold til gjennomsnittet for januar måned de siste ti årene, ligger tallet for januar 2019 15,6 prosent under.

Ja, selv i forhold til snittet de siste 20 årene, ligger antall registreringer i januar i år 6,5 prosent lavere. Det er dessuten den svakeste januarmåned for bilsalget siden finanskrisen i 2008.

Dette kommer etter at året 2018 under ett, med litt under 148.000 nyregistreringer, ifølge OFV var et klart trendbrudd i negativ retning etter de ti siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer