Svar fra finansministeren gir miljøbilene nytt håp

DinSides nekrolog om Opel Ampèra skapte debatt helt inn i Stortinget. Nå kan bilen gjenoppstå fra de døde. Og det før sin fødsel.

Arve Kambe, Høyre Foto: Per  Ervland
Arve Kambe, Høyre Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSides artikkel Opel Ampèra er død, omhandlet det vi kalte avgiftsmord på en av årets mest spennende biler. Den skapte stor debatt blant leserne, en debatt som også fant veien helt inn på Stortinget.

Arve Kambe er medlem av finanskomiteen, og er avgiftspolitisk talsmann for Høyre på Stortinget. Med bakgrunn i vår artikkel sendte han en skriftlig forespørsel direkte til finansministeren, med spørsmål om det virkelig er meningen at mer miljøvennlige biler skal avgiftsbelegges tyngre enn de mindre miljøvennlige.

Nå har Sigbjørn Johnsen gitt sitt svar.

Dårlig planlegging?

Bakgrunnen for det hele er at Toll- og avgiftsdirektoratet tidligere denne måneden feide noen av fremtidens mest miljøvennlige biler fullstendig av banen. Bilene vi snakker om er av typen elbiler med såkalt ”range-extender”. Kort fortalt er dette biler som primært går på strøm, men som drar med seg et eget kraftverk i form av en liten bensinmotor. Denne genererer strøm ved behov utover det batteripakken kan levere. Flere biler med varianter av denne teknologien er på trappene, deriblant Chevrolet Volt og Opel Ampèra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer