Sveinung Rotevatn freder bilvasken

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) kommer ikke til å innføre forbud mot å vaske bilen hjemme.

Det finnes enkle og det finnes omfattende måter å polere bil på. Vi viser deg den enkle og morsomme måten som ikke tar deg mer enn en drøy time. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Ja.»

Det er det korte og konsise svaret fra klima- og miljøministeren på et skriftlig spørsmål fra Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum i Stortinget.

Det Vedum ville ha svar på, var: «Kan statsråden slå fast at regjeringen ikke kommer til å innføre forbud eller innstramming i regelverket for vask av egen bil eller kjøretøy?»

Bakteppet er en nyhetsartikkel hos Broom.no der det kommer fram at man i deler av Sverige kan få bot på opp til 10.000 kroner for å vaske bilen på gårdsplassen.

Også i Tyskland er det forbudt å vaske bilen hjemme, og i Danmark frarådes bilvask på egen gårdsplass.

Kan være miljøskadelig

Årsaken til forbudet er de miljøskadelige stoffene i vaskemidlene som renner ut i bakken. Da Dinside omtalte saken i 2015, hevdet et svensk miljøekspert at hver eneste bilvask på åpen grunn hadde en miljøkostnad på 200 kroner.

I Norge har problematikken vært oppe tidligere, og Miljødirektoratet har utredet hvorvidt det faktisk er et miljøproblem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer