Indigo 3000R

Svensk sportsbil gjenoppstår

Indigo 3000 er tilbake fra de døde i Sverige.

Indigo 3000: Dette er den originale Indigo 3000, utviklet av Indigo Cars. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Indigo 3000: Dette er den originale Indigo 3000, utviklet av Indigo Cars. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge har vi ikke ett eneste bilmerke. I Sverige er de nå oppe i tre igjen! Og da regner vi naturligvis ikke med Saab eller elbilutviklerne i Uniti ...

Riktignok produserer totningene på Raufoss en hel haug av bildeler til nabolandet og andre «premiumland», men «Söta bror» kan skilte med både Volvo, Königsegg og - «wait for it» - Indigo!!

For nå kommer Indigo 3000R snart ut av fabrikkene i Värmland. På selveste nasjonaldagen, 6. juni, ble nemlig sportsbilen vist for publikum for første gang. Det skjedde i Borås, like utenfor Gøteborg.

Bygget med svenske deler

Men la oss først ta et lite tilbakeblikk.

Høsten 1993 fikk svenske Bengt Lidmalm ideen om å starte egen produksjon. Lidmalm ville bruke komponenter fra den allerede suksessrike svenske bilindustrien, og sette dem inn i sin egen sportsbil, med eget design.

Ett år og tre måneder senere hadde «Jösse Car» sin første prototype klar. Og allerede i juni 1996, mindre enn tre år etter at ideen oppsto, ble den første Indigo 3000 levert til kunde.

Så skulle vi gjerne sagt at eventyret fortsatte og at Lidmalm gjorde stor suksess med et stort utvalg biler. Men dessverre ble det bare produsert 43 eksemplarer av Indigo 3000, før virksomheten ble lagt ned i 1999.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer