Svenskehandel: Enda mer lønnsomt

Har du tenkt deg til Sverige i helgen? Da har vi en god nyhet. I dag økes frikvoten for dagsturer fra 2.000 til 3.000 norske kroner. Blir du i Sverige i mer enn 24 timer kan du ta med deg varer for 6.000 kroner.

Svenskehandel: Enda mer lønnsomt
Publisert
Sist oppdatert

De norske frikvotene oppgis i norske kroner. Fordi den norske kronen for tiden er sterk, betyr dette at du nå kan handle bildeler for inntil 3.700 kroner. Hvis du overnatter i Sverige og holder deg unna fedrelandet i mer enn 24 timer øker satsen fra 5.000 til 6.000 kroner, noe som for tiden tilsvarer omlag 7.500 svenske kroner.

Mer å spare også på reparasjon

De nye frikvotene gjør det enda mer aktuelt å handle dekk, felger og andre bildeler i Sverige. Den økte frikvoten får også betydning for deg som vurderer å utføre service og bilreparasjon i Sverige. Mens reparasjonen tidligere måtte koste under 2.000 norske kroner for at du skulle slippe norsk moms, kan du nå reparere bilen for inntil 3.000 norske kroner, eller 3.700 svenske. Velger du å overnatte, kan du altså reparere bilen for inntil 7.500 svenske kroner.

Inntil 1.200 kroner spart

Vi har tidligere fortalt våre lesere hvordan man slipper unna både svensk og norsk moms på service og bilreparasjoner. Det er ingen hemmelighet at dette er komplisert og at man må gjennom en aldri så liten papirmølle. Den tålmodige belønnes imidlertid med inntil 600 kroner i momsfritak - 1.200 kroner hvis man er ute av Norge i mer enn 24 timer. Denne gevinsten kommer i tillegg til at verkstedprisene erfaringsmessig er lavere i Sverige.

Oppskriften finner du her.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere tips-artikler
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer