Elbil og hybrid i Sverige

Svenskene kommer diltende etter

Salget av elbiler og ladbare hybrider økte med 51 prosent i Sverige i 2016.

ØKER: Totalt sett øker salget av ladbare biler i Sverige. Den ladbare hybriden VW Passat GTE (bildet) ble kjøpt av 3.800 svensker i 2016. Men elbilsalget flatet ut.

Foto: Jamieson Pothecary/Autofil
ØKER: Totalt sett øker salget av ladbare biler i Sverige. Den ladbare hybriden VW Passat GTE (bildet) ble kjøpt av 3.800 svensker i 2016. Men elbilsalget flatet ut. Foto: Jamieson Pothecary/Autofil Vis mer
Publisert

I fjor satte de svenske miljøbilene ny salgsrekord, da elbilene og de ladbare hybridbilene økte salget med hele 51 prosent. Det skriver mestmotor.se.

Det fører Sverige opp på andreplass i Europa for salgsandelen til grønne miljøbiler - men fortsatt laaangt bak Norge.

I januar kom dessuten den overraskende nyheten om at Volvo - for første gang siden 1962 - ikke lenger har den mest solgte bilmodellen hos nabolandet vårt i øst.

Salget av elbiler og ladbare hybrider øker også i Norge, men ikke i samme tempo som i Sverige. Her kan du se Dinsides store oversikt over bilsalget i Norge i januar 2017.

Fortsatt lave tall

Det må nevnes at svenskene ligger et godt stykke bak Norge. Økningen kommer fra lave tall. I 2016 ble det totalt registrert 13.000 ladbare biler. Det vil si at det fortsatt ikke var mer enn 3,5 prosent av de registrerte nybilene som faktisk var ladbar hybrid eller elbil, ifølge Mestmotor.

I Norge er om lag en av tre nye biler grønne miljøbiler.

Nettstedet viser også til at prognosene for 2017 heller ikke skyter i været, men at 18.000 biler - fem prosent av 360.000 nyregistreringer - kommer til å være ladbar dette kalenderåret.

Solgte 20 færre elbiler

Dessuten, det er de ladbare hybridene - ikke de rene elbilene - som står for stordelen av salget hos «söta bror». Her var det Volkswagen Passat GTE som solgte best. Den solgte mer enn dobbel så mye som Mitsubishi Outlander PHEV, på andreplass.

Vi testet Passat GTE i hybridduell mot Mercedes-Benz C 350e t.

Faktisk gikk salget av elbiler ned med 20 enheter, fra 1.962 til 1.942, i 2016. Det er i sterk kontrast til året før, for fra 2014 til 2015 var det en dobling i elbilsalget i Sverige.

For 2016 kan nok mye skyldes mangel på interessante nye modeller, noe årets salgsvinner - Tesla Model S fra 2013 - må være et bevist på.

Her kan kanskje Opel Ampera-e bidra for å få en oppsving i 2017.

LES OGSÅ:
Stort merkeverksted mister retten til EU-godkjenning
Testet: V90 Cross Country - etterfølgeren til Volvo XC70
Kjører du dame- eller mannebil? Denne statistikken gir deg svaret

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer