Elbil og hybrid i Sverige

Svenskene kommer diltende etter

Salget av elbiler og ladbare hybrider økte med 51 prosent i Sverige i 2016.

ØKER: Totalt sett øker salget av ladbare biler i Sverige. Den ladbare hybriden VW Passat GTE (bildet) ble kjøpt av 3.800 svensker i 2016. Men elbilsalget flatet ut.

Foto: Jamieson Pothecary/Autofil
ØKER: Totalt sett øker salget av ladbare biler i Sverige. Den ladbare hybriden VW Passat GTE (bildet) ble kjøpt av 3.800 svensker i 2016. Men elbilsalget flatet ut. Foto: Jamieson Pothecary/Autofil Vis mer
Publisert

I fjor satte de svenske miljøbilene ny salgsrekord, da elbilene og de ladbare hybridbilene økte salget med hele 51 prosent. Det skriver mestmotor.se.

Det fører Sverige opp på andreplass i Europa for salgsandelen til grønne miljøbiler - men fortsatt laaangt bak Norge.

I januar kom dessuten den overraskende nyheten om at Volvo - for første gang siden 1962 - ikke lenger har den mest solgte bilmodellen hos nabolandet vårt i øst.

Salget av elbiler og ladbare hybrider øker også i Norge, men ikke i samme tempo som i Sverige. Her kan du se Dinsides store oversikt over bilsalget i Norge i januar 2017.

Fortsatt lave tall

Det må nevnes at svenskene ligger et godt stykke bak Norge. Økningen kommer fra lave tall. I 2016 ble det totalt registrert 13.000 ladbare biler. Det vil si at det fortsatt ikke var mer enn 3,5 prosent av de registrerte nybilene som faktisk var ladbar hybrid eller elbil, ifølge Mestmotor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer