Uniti mot konkurs

Svenskenes elbil­merke kan gå konk

Det var knyttet store forventninger til Uniti, men nå har elbilprodusenten fått store økonomiske utfordringer.

UNITI ONE: Svenskenes elbildrøm kan gå mot slutten, nå som selskapet er i Lund tingrett. Foto: Uniti
UNITI ONE: Svenskenes elbildrøm kan gå mot slutten, nå som selskapet er i Lund tingrett. Foto: Uniti Vis mer
Publisert

Det har vært skrevet mange sider om Uniti One, den svenske elbilen som skulle komme i produksjon til sommeren. Unitis første modell er en minibil, på 3,2 meter, med plass til bare tre personer.

Rekkevidden har blitt rapportert å være på 15 eller 30 mil, alt etter hvilket batteri man velger. Den lille elektriske motoren på 68 hestekrefter og 85 Nm skulle gjøre at den 600 kilo lette bilen dro til fra null til hundre kilometer i timen på under ti sekunder.

På mange måter har svenskenes Uniti flere likheter med norske Think.

Nå starter produksjonen neppe opp i sommer likevel, da selskapet har kommet opp i økonomiske problemer, synliggjort ved en rekke ubetalte regninger.

Økonomiske problemer

Ifølge svenske medier var selskapet i trøbbel allerede høsten 2019, da egenkapitalen viste seg å være på minus nesten 10 millioner norske kroner (9,4 millioner SEK).

Nå viser det seg imidlertid at Uniti har opparbeidet seg en gjeld til 37 ulike aktører, på hele 36 millioner kroner (34 mill SEK) til sammen. 27,5 million er til de to eierseksapene Team U Holding AB og Uniti Holding UK Ltd, ifølge svenske Automotorsport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.