Norge stopper nye bokser

Sverige setter opp 1.000 nye fotobokser

Mens den norske regjeringen stopper nye anlegg for gjennomsnitts-fartsmåling, har svenske myndigheter bestemt at 1.000 nye fotobokser skal settes opp.

2.800 FOTOBOKSER: I Sverige skal nå 1.000 nye fotobokser settes opp. I 2024 vil det være nesten 3.000 slike bokser på svenske veier. Foto: Trafikverket
2.800 FOTOBOKSER: I Sverige skal nå 1.000 nye fotobokser settes opp. I 2024 vil det være nesten 3.000 slike bokser på svenske veier. Foto: Trafikverket Vis mer
Publisert

Det finnes allerede rundt 1.800 fotobokser på svenske veier, men fortsatt kjører altfor mange for fort, ifølge Trafikverket. Fram til 2024 skal det derfor settes opp ytterligere 1.000 fotobokser i vårt naboland.

Da vil svenskene komme opp i 2.800 fotobokser, mens vi i Norge ifølge Statens vegvesen kun hadde 309 i januar i år!

Tirsdag denne uken kunne Dinside avsløre at norske myndigheter går i motsatt retning av svenskene, da de har satt en stopper for gjennomsnittsmålinger på norske veier. I Sverige er det riktignok snakk om bokser som måler farten på ett punkt, da de ikke har anlegg for måling av gjennomsnittsfart, slik vi har i Norge.

Det svenske Trafikverket har dessuten allerede bestemt at fartsgrensen skal settes ned fra 90 til 80 km/t på 4.250 kilometer av det svenske veinettet de neste årene. Det dreier seg om veier som ikke har midtdeler.

- Fotoboksene er effektive

Nå følges dette altså opp ved at så mange som 1.000 nye fotobokser, eller «trafikksikkerhetskamerare» som det heter på svensk, skal settes opp. De fleste skal plasseres på veier med fartsgrense 70 og 90 km/t uten midtdeler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer