Tesla i Sverige

Sverige vurderte Tesla-forbud

På grunn av Autopilot.

MULIG TESLA-STANS: Autopilot og programvareoppdateringer kan føre til at Sverige innfører midlertidig salgsstans for Tesla-biler. Foto: Beck Diekenbach/Reuters
MULIG TESLA-STANS: Autopilot og programvareoppdateringer kan føre til at Sverige innfører midlertidig salgsstans for Tesla-biler. Foto: Beck Diekenbach/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 30. januar: Det går ikke mot mulig salgsstans for Tesla i Sverige som vi først rapporterte. Svenske Transportstyrelsen sier i en pressemelding at de har jobbet med saken i tre år, men at saken nå anses som avsluttet.

«Dette er en sak vi har fulgt i tre år, og er i ferd med å avslutte den da vi ser at risikoen for ulykker med Autopilot-systemet er redusert», sier Gunneriusson i pressemeldingen.

Det blir dermed ikke salgstans av Tesla-biler i Sverige, som først meldt av Svenska Dagblad (SvD). Bakgrunnen var at den amerikanske bilprodusenten oppdaterer sikkerhetssystemene trådløst over til sine biler uten at myndighetene har kontroll.

De svenske veimyndighetene (Transportstyrelsen) så på fjernoppdateringene (OTA) og Autopilot-funksjonen som ikke forenelig med dagens lovverk, noe som kunne føre til midlertidig salgsstopp i landet.

- Vi har en klausul om Tesla som gjør at Sverige kan hindre Tesla i å selge biler på et halvt år om det foreligger en alvorlig sikkerhetsrisiko, sier Anders Gunneriusson i Transportstyrelsen til SvD.

Ønsker typegodkjenning etter hver oppdatering

I sakens kjerne er en Model S fra 2015 som gjennom en programvareoppdatering fikk tilgang til Teslas halvautonome Autopilot-funksjon som gjør at bilen kan kjøre selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer