Ukens Veteran: DKW

Sverre fra Grong har en av verdens mest vanvittige bilsamlinger

Sverre Kalseth (73) har en helt unik samling Audi-historie.

Godt tilbud: - Den grønne roadsteren til venstre finnes bare i to eksemplarer. Audi ville gi meg en splitter ny R8 i bytte for den, sier Sverre Kalseth. Han takket nei, da tilbudet gjaldt en ufortollet bil. Foto: Paal Kvamme
Godt tilbud: - Den grønne roadsteren til venstre finnes bare i to eksemplarer. Audi ville gi meg en splitter ny R8 i bytte for den, sier Sverre Kalseth. Han takket nei, da tilbudet gjaldt en ufortollet bil. Foto: Paal Kvamme Vis mer
Publisert

- Fantastiske kjøreegenskaper. Utrolig stål- kvalitet. Jeg har biler som har gått over 500.000 kilometer, sier tannlege Sverre Kalseth.

På det meste har 73-åringen hatt nærmere 30 DKW-er. I dag er det bare 20 DKW-er som omringer huset hans i Grong i Nord-Trøndelag. Ute på tunet, bakom huset, skubbet inn i luftige uthus, plassert i en garasjerekke lang nok til et middels borettslag.

- Fra 1963 til 2007 hadde vi ikke andre biler i familien, sier Kalseth.

- Til sammen har jeg hatt 123 stykker.

Knatre, knatre

DKW Junior var en liten, forhjulsdrevet personbil som kom på gaten i 1959. Bilen ble produsert av Auto Union, og skulle snart bli et populært alternativ til VW-boblen, ikke minst hjemme i Tyskland.

Junior hadde en tresylindret totaktsmotor på 750 kubikk, med maksimal effekt på 34 hestekrefter. Frem til 1965 kom oppgraderte versjoner som kun DKW-nerder ser forskjell på: Junior DeLuxe, F11 og F12. Sistnevnte var en skikkelig versting med skivebremser, 900 kubikks motor og intet mindre enn 45 hestekrefter. I 1964 kom DKW-nerdenes hellige gral, roadsterversjon av F12.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer