Syk eller genial?

Har du ikke hørt om Rinspeed, så har du noe sprøtt i vente.

Foto: Rinspeed
Foto: Rinspeed Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han heter Frank Rinderknecht, og gjør ikke så mye av seg. Vel, bortsett fra en gang i året da. Under bilmessen i Geneve dukker Frank Rinderknecht opp hvert eneste år med en kreasjon av det merkelige slaget gjennom sitt designfirma Rinspeed. I år er han tydeligvis tidlig ferdig med det årlige bidraget, for nå har han sendt oss bilder av sin nye skapning.

Se tidligere kreasjoner fra Rinspeed

En flau start

Første gangen Rinspeed var representert i Geneve var i 1979. Når vi ser tilbake på Golf I Turbo, som han viste da, så er det lett å bli lattermild. Den gangen var det hot. Han ga seg derimot ikke med Golf, så i 1981 var det Rinspeed Aliporta som gjaldt. Det var også en Golf I, men denne gangen med ekte måkevingdører. Også denne var mer spesiell enn pen. Sånn har det fortsatt med konseptbil etter konseptbil, og i 2011 er det Rinspeed Bamboo som gjelder.

Denne går under vann.

Ingen tilfeldigheter

Rinspeed lar oss få vite at navnet på Bamboo ikke er tilfeldig, for denne gangen er det fristende å si at Frank har snekret seg en bil. I hvert fall er det benyttet store deler av bambusfiber i bilen, og den skal visst nok forsøke å vekke følelsene og drømmene om å være på stranden. Det er enkelheten, åpenheten, og lengten etter solfyllte dager som er ment å stå i fokus, for Frank Rinderknecht. I hans hode var det minnene om 70-tallet, gjerne sør i Frankrike og St. Tropez, med forventningene om å se Brigitte Bardot bak rattet, med playboy’en Gunther Sachs ved sin side, på vei mot Tahiti Beach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer