Sylskarp A3 på vei

Det ligger fortsatt litt frem i tid, men her er en indikasjon på hvordan det vil se ut.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi A3 begynner å trekke på årene, men det er likevel litt frem i tid at det kommer en ny bil.

Først kan man glede seg til RS3. Dette blir den råeste i A3-serien og vil utkonkurrere S3 med god margin. S3 har en toliters motor med 265 hestekrefter, mens RS3 får en femsylindret motor med 2,5-liters slagvolum og 340 hestekrefter.

Vi skal testkjøre TT med denne motoren til uken. Det er god Audi-tradisjon at de råeste modellene kommer mot slutten av modellsyklusen. Disse bilene blir nok brukt til å gi en døende generasjon den siste livsgnisten.

Ulempen med denne løsningen er at de som kjøper de dyreste og mest motorsterke modellene, også må kjøre rundt i "gamle" biler.

Les mer om RS3 her.

Som man kan se av disse fabrikerte bildene, som ikke nødvendigvis viser hvordan bilen blir, blir A3 mer kantete enn dagens versjon. Bildene kan gi oss en god indikasjon på hva som er i vente, vår samarbeidspartner Automedia pleier vanligvis å ha gode kilder.

Vi forventer ikke de helt store motornyhetene, men regner med at Audi vil fase ut den gamle 1,9-liters dieselmotoren til fordel for 1,6-liters common-rail motor. Ellers finnes det et hav av muligheter i VW-systemet fra 1,4-liters turbomotor og oppover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer