Hyundai Ioniq 5

Systemet klikket

Da opptil 14 000 nordmenn skulle reservere bil, klikket systemet til Hyundai i Europa.

HYUNDAI IONIQ 5: Systemet klikket da det skulle åpnes for reservasjon av én av årets største elbilnyheter. Foto: Hyundai
HYUNDAI IONIQ 5: Systemet klikket da det skulle åpnes for reservasjon av én av årets største elbilnyheter. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Rett før vi skulle åpne for reservasjoner opplevde vi dessverre store tekniske problemer. De har vært vedvarende siden.

Det forteller produkt- og pr-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Norge til Dinside.

Tirsdag morgen arrangerte Hyundai Europa et storstilt nettarrangement der de for første gang viste fram produsentens nye elbil, Hyundai Ioniq 5. På slutten av arrangementet skulle det så åpnes for muligheten til å reservere de 3000 første eksemplarene.

– 14 000 interesserte

Ifølge importøren har de så mange som 14 000 interessenter bare i Norge. Disse skulle «konkurrere» med elbilkunder i fire andre prioriterte markeder - Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Nederland. Åpning var estimert til cirka klokka 8.15.

– Vi fikk aldri åpnet. Vi beklager det inntrufne, men det er ikke mulig å reservere for noen, forteller Knudsen.

– Ikke de andre landene heller?

– Dette er et europeiske problem, styrt internasjonalt. Det har gått like galt for alle markedene, så det er ikke mulig å reservere for noen.

Kan plutselig åpne?

Hyundai Norge skal nå ha sendt ut nyhetsbrev til de norske interessentene, med info om det inntrufne problemet. Nytt tidspunkt for åpning er ennå ikke avklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.