Syv seter og gode løsninger

Grand Scenic er en god del større enn enn Scenic og er et godt alternativ for de som en gang i blant trenger syv seter eller ekstra mye bagasjeplass.

Publisert
Sist oppdatert

TOULOUSE (DinSide Motor): Det var Opel Zafira som åpnet showet med syv seter i denne klassen. Lenge etterpå kom Peugeot 307 SW som også kunne utstyres med syv seter. I fjor kom Volkswagen Touran og for et par uker siden prøvekjørte vi den nye Corolla Verso som også har blitt utstyrt med syv seter. Grand Scenic vil direkte konkurrere med disse bilene, men vil i motsetning til de andre fortsatt også finnes i den korte varianten Scenic.

Ganske likt

Corolla er utstyrt med et genialt baksetesystem hvor også andre rad kan klappes ned slik at hele bagasjeromsgulvet blir flatt. Touran og Grand Scenic har et litt annet opplegg hvor du bør fjerne setene for å få et maksimalt bagasjerom. Zafira er av alle ting utstyrt med en hel benk som baksete, og fremstår som noe gammeldags i dette selskapet. Både Zafira, Touran og Grand Scenic har gode løsninger på den bakerste seteraden.

Større

Siden en av hovedelementene i Grand Scenic er flere seter blir det litt fokus på det. Hvis vi begynner helt bakserst så finner du to seter der. De trylles opp fra gulvet og danner samtidig en fotbrønn foran sitteputen. Føttene kiler du inn under setet foran og dermed sitter du ganske greit. Dette er ikke en sitteplass for de største av oss, men duger til litt mindre mennesker. Den ekstra plassen er skapt ved å forlenge akselavstanden med fem centimeter og forlenge overhenget bak med 18 centimeter. Med alle setene i bruk har du 200 liter bagasjeplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer