Syvseters tøffing

Chevrolet kombinerer her SUV og flerbruksbil.

Publisert
Sist oppdatert

Når vi leser den kortfattede beskrivelsen av dette nye kjøretøyet som Chevrolet skal vise på bilmessen i Paris, går tankene til en bil vi nylig hadde på test, nemlig syvseteren Dodge Journey.

Ny type bil

Her snakkes nemlig om en bil som skal være en kombinasjon av SUV, flerbruksbil og stasjonsvogn. Chevrolet Orlando, som denne bilen heter, er foreløpig på konseptstadiet, men Chevrolet gjør det klart at dette er et segment de ønsker å entre. Om det blir en erstatter til den originale og retro-designede HHR, vites ikke.

Dynamikk

Designspråket er kraftfullt og spiller ifølge Chevrolet på det "aktivitetsorienterte utseendet" til en SUV samtidig som Orlando, stadig ifølge produsenten, skal tilby dynamiske kjøreegenskaper og lavt forbruk/lave utslipp.

Tre seterader

Interiøret virker nær serieproduksjon. Foto: Chevrolet
Interiøret virker nær serieproduksjon. Foto: Chevrolet Vis mer

Syvseters tøffing

  1. Orlando:Store bilder!
Chevrolet HHR: Skal Orlando erstatte denne? Foto: Chevrolet
Chevrolet HHR: Skal Orlando erstatte denne? Foto: Chevrolet Vis mer


Orlando er basert på personbilplattform, og skal favorisere enkel inn- og utstigning. Bilen har tre variable seterader og en akselavstand på 276 centimeter. Det er fem centimeter mer enn i den mellomstore SUVen Captiva, som forøvrig også kan fås med tre seterader.

2.0 diesel

Når det gjelder motor avslører Chevrolet i denne omgang bare at et av fremdriftskonseptene er den firesylindrede 2.0 dieselmotoren med 150 hestekrefter og 320 newtonmeter - som man for øvrig finner i dagens Captiva.

Nye Chevrolet

Dette viser uansett at Chevrolet fortsetter møysommelig å bygge opp sin merkeidentitet med internasjonalt tilsnitt og en større variasjon i modellspekteret. Når Orlando kommer på markedet blir det side om side med så forskjellige modeller som Matiz, Aveo, Nubira, Epica, nye Cruze, Captiva, HHR og skikkelige Amcars som Camaro.

Mer om Orlando i forbindelse med vår dekning av Paris-utstillingen.

  • Se store bilder her!
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer