Legge asfalt

– Ta det med ro

Nå starter asfaltsesongen over det ganske land.

ASFALT: Hundretusenvis av tonn med asfalt skal ut på norske veier fremover. Bilister bes ta det med ro. Foto: Shutterstock
ASFALT: Hundretusenvis av tonn med asfalt skal ut på norske veier fremover. Bilister bes ta det med ro. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vår og sommer betyr veiarbeid, og mye av dette dreier seg om å legge asfalt. Ifølge Statens vegvesen skal over 700 000 tonn asfalt ut på 900 kilometer riksvei i løpet av året. Nå ber etaten alle bilister om å ta hensyn til alle trafikkdirigentene og arbeiderne som skal ut på jobb.

- Ta det med ro

Etaten opplyser at det hvert år oppstår trafikkfarlige situasjoner som følge av at utålmodige bilister foretar farlige forbikjøringer og kjører aggressivt i anleggsområdet.

- Vi ber alle trafikanter om å ta det med ro og vise hensyn til de som jobber langs veiene. De er på jobb for oss alle, sier sjefingeniør for drift og vedlikehold i Statens vegvesen, Thor Asbjørn Lunaas.

Han påpeker at trafikkdirigentene er på jobb både for egen, arbeidernes og trafikantenes sikkerhet.

- Vi legger til rette for at det skal gå så smidig som mulig. Der det er størst trafikk, blir arbeidet gjort på kveld og natterstid.

Han ber folk om å respektere anvisninger fra dirigentene og skiliting som blir satt opp.

- Vi får inn varsler om uønskede hendelser hver sommer. Slapp av, og følg anvisningene. Dette er viktig, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer