Trafikk:

- Ta det pent

Frykter ny ulykkeshelg.

TRAFIKK: Det kan bli mye trafikk også denne helga. Foto: Annika Byrde/NTB
TRAFIKK: Det kan bli mye trafikk også denne helga. Foto: Annika Byrde/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg markerte slutten på årets fellesferie. Søndag var preget av mange trafikkulykker, og to personer omkom, meldte blant andre NTB.

Hold avstand

Nå frykter forsikringsselskapet Fremtind at vi får nok en ulykkeshelg på veiene.

- Vi oppfordrer bilistene til å ta det pent på veiene denne helgen. Husk at høy fart og forbikjøringer kan skape farlige situasjoner for både deg selv og andre medtrafikanter, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind i en pressemelding.

Skadestatistikk hos Fremtind viser at de vanligste årsakene til bilskader er påkjørsler bakfra, kjøring inn i parkerte biler og rygging. Over 600 påkjørsler bakfra er meldt inn til Fremtind i juni og juli i år.

- Et viktig risikoreduserende tiltak er at vi holder god avstand til bilen foran. Vær oppmerksom på at trafikkbildet raskt kan endre seg. Derfor er det viktig at vi alltid har fokus på det vi holder på med, nettopp det å kjøre bil. Mobilen må du la ligge når du kjører, sier Hofstad-Nielsen.

Væravhengig

Fredag formiddag flyter trafikken greit på innfartsårene rundt hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.