Ta lommelykttesten nå!

Sjekk om refleksene dine virker!

LOMMELYKTEN AVSLØRER: Lys på refleksen med en lommelykt i et mørkt rom. Da vil du lett se hvilke reflekser som fungerer godt, og hvilke du bør kaste. En dårlig refleks er gjerne mer risikabelt å gå med, enn ingen refleks. Foto: Stig A. Schibbye/Reflexconsult AS
LOMMELYKTEN AVSLØRER: Lys på refleksen med en lommelykt i et mørkt rom. Da vil du lett se hvilke reflekser som fungerer godt, og hvilke du bør kaste. En dårlig refleks er gjerne mer risikabelt å gå med, enn ingen refleks. Foto: Stig A. Schibbye/Reflexconsult AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er på god vei inn i den mørke årstiden, og det betyr at det er viktig å ta frem refleksene. Ifølge Trygg Trafikk, reduseres risikoen for å bli påkjørt i mørket med 85 prosent, ved bruk av refleks.

Har du gamle reflekser som har ligget i lomma i mange år, eller som har ligget i en skuff, kan det være en idé å sjekke hvorvidt de faktisk funker.

Test refleksen

Reflekser er ferskvare, og ifølge det svenske Vägverket har en refleks en levetid på cirka tre år.

En slitt refleks gjør deg mindre synlig, og det kan være enda mer risikabelt å gå med en slitt refleks enn å ikke ha på refleks i det hele tatt - fordi du føler deg tryggere og har en annen adferd dersom du tror at du blir sett, enn du er dersom du vet at du ikke blir sett.

Derfor er det viktig å forsikre seg om at refleksen faktisk virker. Dette gjør du enkelt ved hjelp av en lommelykt:

Dette sliter på refleksen

Sølvreflekser, altså slike reflekser som er sydd på klær, refleksvester og liknende, påvirkes ikke like mye av ytre faktorer som plastreflekser gjør - og kan holde i mange år. Det som kan slite på denne typen reflekser, er fysisk slitasje som gnissing mot refleksen og vask av plagget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer