Tabben koster deg 4000

Glemmer du ett viktig punkt når du setter sommerhjulene på bilen, kan den fort bli dyrt.

GJØR DET SELV: De fleste klarer å sette sommerhjulene på bilen selv. Det er imidlertid noen tabber du må unngå som kan koste deg flere tusen kroner. Foto: Mirva Kakko
GJØR DET SELV: De fleste klarer å sette sommerhjulene på bilen selv. Det er imidlertid noen tabber du må unngå som kan koste deg flere tusen kroner. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka er det meldt strålende vårvær over store deler av landet. I hvert fall for alle som bor i Sør-Norge er tiden inne til å få sommerhjulene på bilen. Mange gjør jobben selv, noe som både sparer penger og gir deg muligheten til å ta en nærmere titt på tilstanden til bilens bremseskiver og klosser.

Når jobben med å få sommerhjulene på bilen er gjort, er det lett å klappe seg selv på skuldra og si «godt jobba». Men det er en ting som mange glemmer og som kan bli en dyr lærepenge. Kontroller som dekkbransjen har gjort, viser at nesten halvparten av bilistene kjører med feil lufttrykk i dekkene.

Derfor bør første stopp etter hjulskift være bensinstasjonen for å sjekke lufttrykket.

Kutt i rekkevidda

Etter et halvt års lagring kan nemlig lufttrykket i ett eller flere av dekkene ha forandret seg. Det kan koste dyrt.

Slitasjen på dekkene kan øke drastisk og det samme gjør forbruket til bilen dersom trykket i dekkene er for lavt. Dette gir økt slitasje i ytterkantene av dekkbanen. Også for mye luft i dekkene gir økt slitasje midt i dekkbanen.

Det er akkurat dette som gjør at du kan slite ut et sett med dekk svært raskt. Et sett med sommerdekk, som du normalt kunne kjørt på i tre-fire sesonger, vil være utslitt på en sommer eller bare et par måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer