Veihjelp

Tabbene som topper

Antall bilister med nødstopp langs veien øker kraftig. Og det er stort sett bilistenes egen skyld at det skjer.

FLINKE ELBILISTER: Til tross for mange elbiler på veiene, er de som kjører elektrisk flinkere til ikke å kjøre tom for "drivstoff" enn de som kjører bensin- eller dieselbil, viser statistikken fra Naf i sommer. Foto: Naf
FLINKE ELBILISTER: Til tross for mange elbiler på veiene, er de som kjører elektrisk flinkere til ikke å kjøre tom for "drivstoff" enn de som kjører bensin- eller dieselbil, viser statistikken fra Naf i sommer. Foto: Naf Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor var det 252 600 veihjelpsoppdrag dekket over forsikringen, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det er en økning på 20,7 prosent – 43 170 oppdrag – fra året før. I første kvartal i år var det 65 500 som måtte ha hjelp langs veien.

- Folk trenger rett og slett mer hjelp med bilen når de er på veien, og tallet på slike oppdrag øker bare år for år, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Enkelt å forbygge

I sommer har Norges Automobil-Forbund sett på hva som er årsakene til alle problemene bilistene opplever langs veien. Det viser seg at det i mange tilfeller er deres egen skyld. Det oppstår feil som enkelt kunne vært forebygget. Det kan være flatt batteri, tanking av feil drivstoff, innelåste nøkler eller punktering.

- Sommeren er høysesong for bilferie og det er flere som trenger hjelp langs veiene, sier Ingunn Handagard, pressesjef i Naf.

Elbilistene flinke

Til tross for stadig økende andel elbiler på veiene, er ikke strømtomme elbiler en stor årsak til at feriebilistene trenger bilberging. I juni var det faktisk flere som kjørte tom for drivstoff enn antallet som gikk tom for strøm, viser NAFs opptelling av bilbergingsårsaker i juni og juli i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer