Takløs SLS allerede?

Mercedes jobber på spreng med sin nye sportsbil hvor det meste allerede er avslørt, bare ikke hvordan den vil se ut.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes har sluppet data på måkevingbilen SLS. Den kommer i utgangspunktet med en V8-motor med 6,2-liters slagvolum og 571 hestekrefter. Den får 7-trinns dobbelkløtsjkasse og transaksel (girkasse og differensial i enhet bak). Vekten er forbedret fra dagens SLR og er nå nede i 1.620 kilo. Ikke direkte lett, men det går riktig vei.

Her for litt siden slapp også Mercedes informasjon om at de også jobber med en elektrisk versjon av SLS. Den skal ha fire elektriske motorer med 133 hestekrefter hver seg. Det blir en samlet effekt på 532 hestekrefter og 880 newtonmeter. 0 til 100 på denne skal gå unna på 4 sekunder. Det er rett bak bensinvarianten som klarer samme øvelse på 3,8 sekunder.

Den elektriske SLSen er mest sannsynlig ikke i salg før 2015. Her er det åpenbart en del arbeid som gjenstår.

Roadster

Vi regner med at den takløse varianten av SLS vil få mer normale dører en kupévarianten med måkevingdører og dørhengsler midt oppå taket. Med andre ord blir ikke dette så spektakulært slik sett. Vi regner heller ikke med at denne roadsteren vil bli vist med det første. Vi tror denne vil bli introdusert litt ute i livssyklusen og at vi kommer til å se mye spionbilder av denne før den blir avslørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer