Tåler ikke kulda

Billigbatterier tåler kulda dårlig, viser svensk test.

Illustrasjonsfoto: Billigbatterier sliter med ytelsene i kaldt vær og kan gi deg starttrøbbel, ifølge svensk laboratorietest. Foto: COLOURBOX.COM
Illustrasjonsfoto: Billigbatterier sliter med ytelsene i kaldt vær og kan gi deg starttrøbbel, ifølge svensk laboratorietest. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SP Sveriges tekniska forskningsinstitut har testet ti bilbatterier på det nordiske markedet, på oppgave fra den svenske forbrukertjenesten Testfakta.se .

De har testet hvordan batteriene duger i varmt og kaldt klima. Ifølge testresultatene går billigprodukter og kulde dårlig sammen.

Les også: Er det farlig å bruke gamle startkabler?

Startproblemer

Målet med testen er å se på forskjeller i effekt og varighet mellom de ulike produsentene, både ved bruk i varmere og kaldere temperaturer.

Testen viser at batteriene fungerer relativt likt ved 20 grader, men ved 20 minusgrader er situasjonen en helt annen. Batteriene fra Biltema og Nordström (Ca/Ca 56530) yter så dårlig at de vil kunne få startproblemer.

- Dersom du kun kjører kortere strekninger er batteriet langt fra fulladet. Det innebærer at Biltemas og Nordströms batterier kanskje kan få problemer med å starte bilen etter gjentatte startforsøk, sier Joakim Lindeblom, testledare på SP, til Testfakta.se.

Biltema-batteriet kommer også dårlig ut i varighetstestene.

Dette bør du ha med i bilen i vinter

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer