Enkelt og gratis

Tannpirker-trikset fikser steinspruten

Det tar deg bare noen minutter, et par dråper lakk og en tannpirker, så er den stygge steinspruten i lakken fikset.

EKSPERT-TRIKS: En tannpirker er et perfekt verktøy for å fylle steinsprutskaden med lakk. Dette trikset er det mange eksperter som også bruker. Video: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Hvert år reparerer bilglass-firmaene steinsprutskader i frontruter for over 1,5 milliarder kroner. For deg er det gratis. Tar du en titt foran på panseret på bilen din, oppdager du ganske sikkert at også lakken har fått hard medfart av småstein som er kastet opp av myke, piggfrie dekk gjennom vinteren. Hvite merker viser at små stein har slått av lakk ned til grunningen. Nå er tiden inne til å fikse skaden.

Begynner å ruste

At disse småskadene bør fikses raskt, har ikke bare med utseendet til bilen å gjøre. Når de ytterste lakk-lagene er slått av, vil fuktighet trenger gjennom ned til metallet. I løpet av kort tid kan det oppstå rustflekker.

Den gode nyheten er at disse småskadene er noe du enkelt kan reparere, selv om vår Volkswagen-forhandleren forsøkte å ta fra oss motet ved å forlange 321 kroner for en liten stift med bilens originallakk. Et par tannpirkere har du sikkert i skapet fra før. Da har du alt du trenger.

Slik gjør du

Hvis du i tillegg er litt nøye og følger denne oppskriften, vil steinsprut-skaden bli nesten usynlig.

1. Det du trenger er altså en tannpirker og en stift med bilens originallakk. Den får du hos merke-forhandleren ved å oppgi bilens registreringsnummer. Vi opplevde at de tar seg godt betalt og at vi kunne fått en hel sprayboks med lakk for under halve prisen i en rekvisita-butikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer