Tar deg på sekunder

Så mange ble knepet av Statens vegvesen i fjor.

SVÆRT TREFFSIKKER: De aller fleste av de bilistene hun vinker inn til kontroll, får enten en mangellapp, et gebyr, blir anmeldt for grove feil eller må parkere bilen etter at den har fått kjøreforbud. Foto: Hedda Viken Seljeseth/Statens vegvesen
SVÆRT TREFFSIKKER: De aller fleste av de bilistene hun vinker inn til kontroll, får enten en mangellapp, et gebyr, blir anmeldt for grove feil eller må parkere bilen etter at den har fått kjøreforbud. Foto: Hedda Viken Seljeseth/Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert sett dem langs veien med kraftige kikkerter. Kontrollørene fra Statens vegvesen er stadig på farten for å sjekke at alt går riktig for seg i trafikken. Og de er blitt svært treffsikre når det gjelder å plukke ut biler og sjåfører som bryter lover og regler.

Totalt ble 45 772 lette kjøretøyer vinket inn av kontrollørene i løpet av fjoråret. Av disse var det 7404 som var i så dårlig stand at de fikk bruksforbud. Hele 27 628 fikk mangellapp eller gebyr, mens 897 ble anmeldt for grove feil eller mangler.

Luker ut de med feil

Det betyr at de aller fleste som blir stoppet, har brutt lover og regler på en aller annen måte.

- Når de fleste av de vi stopper får en reaksjon, viser det hvor målrettet kontrollene våre er. Å luke ut flest mulig av de kjøretøyene som ikke bør være på veien er målet vårt. Vi konsentrerer oss om dem som har feil eller mangler, sier avdelingsdirektør Kjetil Wigdel i Statens vegvesen.

Et elbilproblem

De feilene som oftest går igjen er at bilen eller tilhengeren er lastet med for mye vekt, at lasten ikke er forsvarlig sikret eller at bilen har feil på lysene. Også dekk som er slitt mer enn tillatt, er noe kontrollørene ofte finner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.