Høye drivstoffpriser

Tar grep mot pumpestikk

Bilister som stikker av uten å betale for bensinen er et stort problem for mange bensinstasjoner.

SVÆRT MANGE SAKER: Politiet i enkelte distrikter bekrefter at de har svært mange saker med bilister som stikker av fra regningen. Totalt dreier det seg om 30 millioner kroner i året. Foto: Rune Korsvoll
SVÆRT MANGE SAKER: Politiet i enkelte distrikter bekrefter at de har svært mange saker med bilister som stikker av fra regningen. Totalt dreier det seg om 30 millioner kroner i året. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere stasjoner DinSide har snakket med forteller at de nesten daglig opplever bilister som fyller tanken for deretter å stikke av uten å betale.

Med skyhøye bensin- og dieselpriser frykter de at dette nå kan bli et enda større problem.

For ei tid tilbake fortalte TV2.no om en mann fra Vestfold som hadde stukket av fra bensinregningen 83 ganger før han ble tatt og dømt til fengsel.

- Svært mange saker

Politiet i Øst tvitret for ikke lenge siden følgende fra Nebbenes nord for Oslo:

«Melding om pumpestikk. Patruljen fant rett bil og fører, en mann i 20-åra fra Holter. Erkjente å ha fylt bensin uten å betale, samt kjørt med falske skilt. Har svært mange slike saker. Blir anmeldt og følges videre opp med tanke på førerkortbeslag og bruksforbud på bil».

30 millioner i året

Ifølge nettstedet Dagligvarehandelen stikker bilister av fra regninger på rundt 30 millioner kroner hvert år.

- Hos noen er såkalte pumpestikk et stort problem, mens andre nærmest ikke opplever drivstofftyveri. Vi ser at problemet er størst i byer og langs sterkt trafikkerte veier, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.