Tar grep

- Det er på tide med en totalgjennomgang,

VIL TA GREP: Samferdselsdepartemeentet vil ha totalgjennomgang av forskrift om parkeringstillatelse for forflytningshemmede. Foto: Flekkefjord kommune
VIL TA GREP: Samferdselsdepartemeentet vil ha totalgjennomgang av forskrift om parkeringstillatelse for forflytningshemmede. Foto: Flekkefjord kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har DinSide og flere andre aviser skrevet om at parkeringstillatelser for forflytningshemmede har blitt stjålet. Personene som har blitt utsatt for tyveriene har etterspurt endringer og uttalt at det er for enkelt å misbruke dagens løsning.

Nå informerer Samferdselsdepartementet om at de vil ta grep.

- Det er på tide med en totalgjennomgang av forskrift om parkeringstillatelse for forflytningshemmede, slik at vi får et oppdatert og balansert regelverk, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Departementet trekker fram det er ti år siden dagens forskrift ble gjennomgått, og at mange har etterspurt endringer.

- Flere har vist til forskjeller i kommunenes tildelingspraksis, og pekt på behovet for et klarere og mer forutsigbart regelverk.

Nå har Statens vegvesen fått i oppdrag å gjøre en totalgjennomgang. Oppdaterte retningslinjer til forskriften skal etter planen være ferdigstilt innen 1. desember 2023.

- Forskriften regulerer ordningen med kommunalt utstedte parkeringstillatelser for forflytningshemmede. Formålet er å gi forflytningshemmede med et reelt behov for parkeringslette, et tilgjengelig parkeringstilbud. Tildeling av parkeringstillatelsene behandles av bostedskommunen og avgjøres i den enkelte sak ved skjønn, innenfor rammen av forskriften, står det videre i pressemeldingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer