Harryhandel i påska

– Tar ikke påskefri

Venter storinnrykk på harryhandel.

PÅ PLASS: Tolletaten er rustet for økt påsketrafikk. Bildet er fra Svinesund i 2019. Foto: Geir Olsen/NTB
PÅ PLASS: Tolletaten er rustet for økt påsketrafikk. Bildet er fra Svinesund i 2019. Foto: Geir Olsen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det slutt på coronarestriksjonene, og dermed ventes det full trøkk på grensa til Sverige under årets påskeferie. Hos Maximat i Nordby ved Svinesund har butikksjef Ole Jörgen Lind ansatt 50 personer for å være klar til den massive påsketrafikken.

– Det har vært intensivt, sier han til Strømstads Tidning.

På Nordby shoppingsenter forventer de opp mot 50 000 kunder på bare én dag, melder TV2.

Økt betydelig

Hos Tolletaten har de merket en stor oppgang i trafikken over grensa, etter at svenskene opphevet coronarestriksjonene tidligere i vinter.

– Tolletaten registrerer en betydelig økt trafikk med personbiler over grenseovergangene, siden restriksjonene ble opphevet. Ikke minst gjelder dette via E6, E18 og riksvei 2 til og fra Sverige. Trafikken er også betydelig over grenseovergangene til Sverige i Trøndelag og Nordland, samt til Finland fra Troms og Finnmark, sier divisjonsdirektør i Tolletatens grensedivisjon, Heidi Vildskog, i en e-post til DinSide.

Hun forteller videre at påska tradisjonelt fører til økt grensetrafikk, og at Tolletaten er forberedt på dette, og kommer dermed med følgende påminnelse:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer