Bilskilt på elbiler 2020

Tar over for EB

Hvert år er det spenning til hvilke ny bokstaver som skal klistres på elbil-skiltene. Her får du svaret på neste kombinasjon.

HVA TAR OVER FOR EB: Ifølge nettstedet elbilstatistikk.no er det høyest brukte EB-nummeret «29817», onsdag 19. februar. Her er den helt nye «Kina-elbilen» MG ZS EV med et litt lavere EB-nummer. Foto: Øystein B. Fossum
HVA TAR OVER FOR EB: Ifølge nettstedet elbilstatistikk.no er det høyest brukte EB-nummeret «29817», onsdag 19. februar. Her er den helt nye «Kina-elbilen» MG ZS EV med et litt lavere EB-nummer. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonelt har registreringskiltene på norske biler fortalt noe geografisk om hvor i landet bilen kommer fra. Slik er det i mindre grad i dag.

På mange trafikkstasjoner har man faktisk valget mellom flere forskjellige bokstavkombinasjoner. Og for elbiler er dette helt spesielt. Elbilene har siden de første kom på slutten av forrige århundre, hatt sine egne bokstavkombinasjoner - helt uten å fortelle om det det geografiske opphavet.

Fra EL til EB

Først ute var EL i 1999, og det tok hele 17 år før Vegdirektoratet gikk tom for disse. I 2016 tok EK over. Disse skiltene varte fram til sommeren 2018, da EV gjorde sitt inntog.

Allerede i august 2019 tok dagens bokstavkombinasjon - EB - over. Den stadig kortere tiden det har tatt å «bruke opp» de 90.000 mulige kombinasjonene av hvert skilt viser litt om hvordan elbilsalget har utviklet seg.

Fortsatt er det godt 60-70.000 ledige EB-skilter, men disse kan komme til å bli røsket bort i løpet av året. Dermed må Vegdirektoratet forberede neste bokstavkombinasjon - noe det har vært knyttet like mye spenning til hver gang de har gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer