World Car of the Year 2022 | Hyundai Ioniq 5

Tar verden med storm

Elbilen Hyundai Ioniq 5 er kåret til 2022 World Car of the Year. Sammen med to andre elbiler gjorde sørkoreaneren rent bord på verdens største bilkåring.

VERDENS BESTE BIL: Elbilen Hyundai Ioniq 5 er kåret til 2022 World Car of the Year. Foto: Øystein B. Fossum
VERDENS BESTE BIL: Elbilen Hyundai Ioniq 5 er kåret til 2022 World Car of the Year. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbilen Hyundai Ioniq 5 tok virkelig storeslem i onsdagens 2022 World Car Awards, som ble avholdt i New York denne uka. Sørkoreaneren stakk av med ikke mindre enn tre priser, i den store og anerkjente verdens-kåringen:

  • 2022 Årets Elektriske Bil
  • 2022 Årets Beste Design... og ...
  • 2022 Årets Bil i Verden

Elektrisk fest

Folk kan si hva de vil - elbilene blir virkelig lagt merke til over hele verden. En ting er her til lands, hvor de helelektriske kjøretøyene dominerer nybilsalget totalt og hvor forholdene for salg er de aller beste på planeten.

Her ligger resten av verden ligger etter oss. Likevel vinner elbilene priser over en, to og tre lave sko. For det var ikke nok med at Ioniq 5 vant tre av seks priser i New York.

Elbil-kraftpakken Mercedes-Benz EQS vant nemlig Årets Luksusbil, mens Porsche-tvilling Audi e-tron GT stakk av med prisen som Årets Sportsbil.

Alene igjen stod hybridbilen Toyota Yaris Cross som vinner av Årets Bybil - den eneste ikke helelektriske vinneren, selv om også den er utstyrt med el-motor. Med andre ord ble bensin- og dieselbilene knust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.