Terrengluksus fra Sverige

Volvo XC90 blir vist på den store bilutstillingen i Detroit i disse dager. Om et snaut år vil de første bilene bli å se på norske veger.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo tilbyr i dag syv modeller; S40, V40, S60, V70, C70, Cross Country og S80. XC90 blir dermed Volvos åttende modell. Bilen, som både skal bli tilgjengelig som fem- og syvseter, skal konkurrere i en klasse som er relativt ny for europeiske bilprodusenter - luksus-SUV-klassen (Sport Utility Vehicle).

Høye og firehjulsdrevne

Luksus-SUVene kjennetegnes ved at de er utrustet med firehjulsdrift og at de har høyere bakkeklaring enn ordinære stasjonsvogner. Samtidig legges det stor vekt på at bilene skal gi en like god komfort som sine lavere søsken. Klassen kjennetegnes ved store motorer, noe som dessverre medfører høye priser her i landet. Inngangsprisen for både Audi Allroad, BMW X5 og Mercedes-Benz ML ligger over 700.000 kroner.

Viktige markeder

Men i USA og Tyskland er bilprisene langt lavere enn her og det har vist seg å være stor interesse for denne typen biler. Nettopp disse to landene er svært viktige markeder for Volvo, og dette er bakgrunnen for at Volvo har brukt S60/V70/S80-plattformen til å lage en helt ny modell.

X5-likhet

Noe av det første vi la merke til er at XC90 har en tydelig Volvo-identitet. Både den store grillen, lyktene og de brede skuldrene er familietrekk vi blant annet kjenner igjen fra Volvo V70. Det neste som slo oss, er hvordan bilen, sett fra siden, trekker tankene mot BMW X5. Om dette er tilfeldig eller ikke vet ikke vi, men dette bildet viser at det finnes klare likhetstrekk mellom de to bilene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer