Bilsalget i september 2017

Tesla-demning brast

Det voldsomme registrerings-rushet forstyrrer september-statistikken generelt, men nå har vi også tallene for tre kvartaler i 2017. En ting er tydelig: Diesel er definitivt på vei ut.

OVER TO TUSEN PÅ EN MÅNED: I september ble det registrert 996 nye Tesla Model X (bildet), og 1007 nye Model S, da et uvanlig stort antall bestilte biler ble levert denne måneden. Men etterspørselen har økt kraftig og etter ni måneder er det registrert 89 prosent flere Tesla enn på samme tid i fjor. Foto: Knut Moberg
OVER TO TUSEN PÅ EN MÅNED: I september ble det registrert 996 nye Tesla Model X (bildet), og 1007 nye Model S, da et uvanlig stort antall bestilte biler ble levert denne måneden. Men etterspørselen har økt kraftig og etter ni måneder er det registrert 89 prosent flere Tesla enn på samme tid i fjor. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Tesla var nest størst på registrerings-statistikken i september etter uslåelige Volkswagen, har merket en mer «normal» 10. plass etter årets første ni måneder med 4.717 biler (hvorav 2003 i september alene), etter Ford og foran Peugeot.

Salget så langt fordeler seg på 2.694 Model X og 2.023 Model S. Det betyr at Tesla fortsetter å forsyne seg grovt av et eksisterende marked mens de senere ankomne konkurrentene gjør seg klare til å utfordre dem med biler som den kommende el-SUV-en fra Audi, Jaguar I-Pace, som mange kunder står i kø for, Mercedes EQC - som nå kan reserveres, og Porsche Mission E, som ventes på markedet i 2019.

Den rimeligere Tesla Model 3 kommer ikke på markedet her i landet før godt ut i 2018.

Diesel fortsetter ned

Og statistikken har annet å by på enn Tesla-boom - det skjer mye annet også. For eksempel valgte bare 18 prosent dieselmotor i september og andelen hittil i år er bare 24,2 prosent. Det er bare seks år siden dieselandelen lå på 75 prosent av nybilsalget.

- Vi må tilbake 15 år i tid til september 2002 for å finne en måned med så lav dieselandel som i september i år, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV. Trenden er klar, vi registrerer at stadig flere nybilkjøpere velger biler med andre motoralternativer enn diesel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer