Ikke sikkert at forsikringen gjelder:

Tesla-eier frastjålet felger og dekk for 70.000 kroner

De siste ukene har forsikringsselskapene fått mange meldinger om tyverier fra garasjer. Pass på - det er ikke sikkert at forsikringen dekker det.

DYRE HJUL: Sommerhjul til en verdi av 60.000 – 70.000 kroner er ikke lenger uvanlig. Dermed blir de også attraktive for tyver, sammen med andre verdigjenstander du har i garasjen. Illustrasjonsfoto: Rune Korsvoll
DYRE HJUL: Sommerhjul til en verdi av 60.000 – 70.000 kroner er ikke lenger uvanlig. Dermed blir de også attraktive for tyver, sammen med andre verdigjenstander du har i garasjen. Illustrasjonsfoto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

- Vi får nå inn mange meldinger fra fortvilte bileiere som er blitt frastjålet dyre felger og dekk og annet utstyr fra garasjen, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

- I ett av tilfellene er felger og dekk til en verdi av 70.000 kroner til en Tesla forsvunnet. Nylig ble også felger og dekk for 60.000 kroner til en litt større Volvo stjålet. I flere av tilfellene er utstyret lagret i fellesgarasjer uten noen form for sikring, sier Voll.

Tyvenes favoritter

Flere forsikringsselskaper melder om det samme. Dette er et fenomen som dukker opp i forbindelse med sesongen for dekkskift. Vinterhjul bytter plass med sommerhjul. I mange tilfeller blir hjulene og andre verdigjenstander oppbevart i ulåste garasjer eller fellesgarasjer i enkle boder med dårlige låser som lett kan klippes opp.

- Vår erfaring er at folk ofte kan ha utstyr for flere hundre tusen kroner oppbevart i garasjen. Det vet tyvene. Mye av dette utstyret kan fjernes i løpet av få minutter, sier Voll, som i tillegg til bilhjul nevner hagemøbler, verktøy, sykler, gressklippere og skiutstyr som attraktive objekter for tyver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer