Tesla kjøp og salg

Tesla er mindre populær på finn.no

Fra å ligge på topplisten til Finn i mange år, har medgangen til elbilmerket Tesla gått tilbake i 2018.

KAN GJØRE ET KUPP? Ifølge finn.no sin forretningsutvikler er det mulig å gjøre et godt kjøp på en Tesla nå.
KAN GJØRE ET KUPP? Ifølge finn.no sin forretningsutvikler er det mulig å gjøre et godt kjøp på en Tesla nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla er og har vært et fenomen i mange år. Det er få bilmerker som kan engasjere så mye - på godt og ondt - som elbilmerket til Elon Musk.

Elbilprodusenten har i mange år vært ettertraktet - også på bruktbil-markedet. Ifølge tall fra markedsplassen finn.no, var «Tesla» stort sett også gjennom hele 2017 på «topp 2» eller «topp 3» på søk, innen sjangeren «motor». Tesla knuste blant annet «Webasto», «innbytte», «AMG» og alle andre ord i toppsjiktet.

«Møtte veggen» i 2018

I år er imidlertid situasjonen annerledes. Så langt i 2018 ligger «Tesla» på en 12. plass, på søkeord-statistikken, og antallet søk har falt med seks prosent, samtidig som antall søkeord generelt øker på markedsplassen.

I tillegg falt antall unike brukere som valgte «Tesla» i merkefilteret,med nærmere åtte prosent, i perioden januar-august 2018, sammenlignet med samme periode 2017.

Ser man så på annonse-tallene fra «Finn motor» i tillegg, ved å sammenligne årets åtte første måneder 2018 med samme periode året før, ser vi følgende:

  • Privatpersoner har publisert cirka åtte prosent flere Tesla-annonser i år, enn i 2017.
  • Disse bilene får i snitt halvparten så mange visninger per Finn-kode i år, som de fikk i fjor.
  • Bilforhandlerne har publisert tett opptil dobbelt så mange Tesla-annonser i år, sammenlignet med 2017.
  • Og blant forhandlerne er antall visninger per Finn-kode i snitt halvert.
  • Totalt er 25 prosent flere Tesla-annonser publisert i år av private og forhandlere, med i snitt halvparten av visningene.
  • Antallet lagrede søk, som finner en annonse for Tesla, har også opplevd en markant nedgang på 27 prosent.

Konkurrentene er på plass

Forretningsutvikler Magnus Frøshaug Ryhjell hos finn.no motor er ikke overrasket.

- I 2018 har vi sett at «Tesla», som søkeord har rast nedover på våre lister, og vi ser at det tenderer mot å hope seg opp av biler på Finn, særlig «Model S», forteller han til Dinside.

IKKE OVERRASKET: Forretningsutvikler Magnus Frøshaug Ryhjell hos finn.no motor mener mener mange bilprodusenter har fått på plass sine «Tesla-konkurrenter». Foto: Finn.no
IKKE OVERRASKET: Forretningsutvikler Magnus Frøshaug Ryhjell hos finn.no motor mener mener mange bilprodusenter har fått på plass sine «Tesla-konkurrenter». Foto: Finn.no Vis mer

Tesla Model S gjorde knockout på elbilkonkurrentene da den kom til Norge i 2013, før SUV-en Model X gjorde noe av det samme for to år siden. Nå mener forretnings-utvikleren at flere av konkurrentene holder på å hente inn forspranget.

- Jaguar i-Pace er allerede på plass i butikkene og tusenvis har reservert Audi e-Tron. Nær sagt samtlige av de andre elbilene i markedet har vekst i antall søk, forklarer Frøshaug Ryhjell.

- Dette betyr imidlertid ikke at du ikke får solgt Tesla-en din på Finn, hvis du ønsker. Bilene er fortsatt attraktive - og selges, det er bare langt flere av dem tilgjengelige på bruktmarkedet nå. Er du ute etter å skaffe deg en Tesla, er dette altså tiden for å kunne gjøre et godt kjøp, mener han.

UBEKYMRET: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge mener interessen for deres elbiler fortsatt er høy. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
UBEKYMRET: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge mener interessen for deres elbiler fortsatt er høy. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Vis mer

- Kommer direkte til oss

Kommunikasjonssjef Even Sanvold Roland i Tesla Norge mener imidlertid ikke at interessen for elbilmerket har sunket.

- Vi opplever stadig høy interesse for våre helelektriske familiebiler i Norge. Kombinasjonen av at nyeste utgaver av Model S og Model X er fantastiske biler, og at vi kan tilby gode finansieringsløsninger, fører til at mange velger å komme direkte til oss, forklarer Sandvold Roland for Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer