Bruktbil

Tesla får stryk

Tesla Model S har like mange «betydelige feil» som billigbilen Dacia og havner tredje sist av totalt 128 biler som er testet.

MANGE MED FEIL: Tesla Model S er svært populære som bruktbil, men vær oppmerksom på slitasje og feil i hjuloppheng. Det kan bli en dyr reparasjon. Foto: Rune Korsvoll
MANGE MED FEIL: Tesla Model S er svært populære som bruktbil, men vær oppmerksom på slitasje og feil i hjuloppheng. Det kan bli en dyr reparasjon. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den store, tyske TÜV-rapporten for 2022, som tar for seg feil på biler som er inne til EU-kontroll, har for første gang fire elektriske biler blitt vurdert. Tesla Model S er en av bilene og resultatet er oppsiktsvekkende dårlig.

Av de 128 modellene som er med i klassen for to-tre år gamle biler, havner Model S på plass nummer 126. Hele 10,7 prosent av alle bilene som er testet, får stryk. Bare de to rumenske billigbilene Dacia Duster og Dacia Logan, er dårligere. Gjennomsnittlig strykprosent i denne klassen er 4,7 poeng.

Dette må du sjekke

De to vanligste årsakene til at Model S stryker på testen, er feil og slitasje på hjuloppheng og feil på hovedlysene. Er du på jakt etter en brukt Tesla Model S, er dette ting du absolutt må sjekke at er i orden før du kjøper.

De tre andre elbilene som er med i undersøkelsen er Renault Zoe, BMW i3 og Smart Fortwo. Årsaken til at det ikke er flere med, er at det først er de siste par åra at salget av elbiler i Tyskland er blitt så høyt at det er nok biler i undersøkelsen til å få et godt, statistisk grunnlag.

Smart på topp

Av de fire elbilene er det Smart som gjør det best, mens BMW i3 havner akkurat på gjennomsnittet av de 128 bilene. Renault Zoe har litt flere feil og stryk i testen enn gjennomsnittet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer