Tesla med oppdatering

Tesla gir deg strøm til huset

I all hemmelighet har de gjort en endring på Model 3.

STADIGE FORBEDRINGER: Nå kan Tesla hjelpe strømleverandørene. Foto: Dinside
STADIGE FORBEDRINGER: Nå kan Tesla hjelpe strømleverandørene. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vanlig gjør den smått eksentriske Elon Musk endringer på bilene dine etter at du har kjøpt dem, og gir deg funksjoner du ikke visste at du savnet.

Den siste nyheten er riktignok omtrent like viktig som prompeputa deres for det norske markedet ennå, men nyheten gjør at Tesla Model 3 er forberedt for fremtidens energistyring ifølge nettstedet Electrek.

Nyheten innebærer at elbilene kan lade begge veier. Det åpner for spennende funksjoner både for deg og lommeboka di.

Når bilen er parkert med ledningen i, kan den både lades opp men også føre energi fra batteriet til elnettet.

LADER HUSET: Telsa Model 3 kan gi strøm til huset. Foto: Rune M. Nesheim
LADER HUSET: Telsa Model 3 kan gi strøm til huset. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Teknologien kalles V2G (Vehicle to Grid) og er allerede godkjent til bruk i Tyskland.

Med denne teknologien kan man på sikt tenke seg bilene som et stort teppe med batterier over hele verden, som tar i mot strøm på tider der det produseres for mye og der strømleverandøren, eller ditt eget hus tar tilbake strøm fra batteriet dersom du ikke trenger det til kjøring.

Det vil være til stor hjelp under frokosten når alle står opp og på ettermiddagen når hele Europa står og lager middag til samme tid.

I tillegg vil bilbatteriet forsyne deg med strøm under strømbrudd, i stedet for at det blir mørkt i huset og vaskemaskinen stopper.

Gammelt nytt

Men dette er ikke en ide Elon Musk kan ta æren for. Nissan har jobbet med dette i årevis og dagens Nissan Leaf og NV200 EV har allerede teknologien innabords.

Nissan ser for seg flere forretningsmuligheter.

DUELL: Slik gikk det da Tesla Model 3 Performance møtte Mercedes AMG A45 S på Rudskogen Motorsenter. Video: Rune M. Nesheim Vis mer

Løsningen kan gjøre det interessant for flåtekunder å velge bilene deres.

Allerede i dag er det flere aktører som benytter seg av Nissan til å jevne ut strømforbruket. Fredriksberg Forsyning utenfor København er en av dem. De har en flåte på 15 NV200 EV som gir strøm tilbake til kontorbygningen når de har kapasitet til det.

Foreløpig er Nissan avhengig av en hurtiglader på disse stasjonene på grunn av at CHAdeMO bruker likestrøm. Men det finnes allerede private som tilbyr såkalte bidireksjonelle ladere til privatpersoner.

I fremtiden kan du dermed bli din egen strømmegler og både kjøpe og selge strøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer