Tesla har endret informasjonen om antall hestekrefter på alle modeller

- Foreløpig gjør vi ingen ting, forteller Pr-sjef for Scandinavia Esben Pedersen i Tesla.

FJERNET HESTEKREFTENE: Det har lenge vært store diskusjoner om hvorvidt de oppgitte hestekreftene på Tesla P85D er reelle. Foto: SKJERMDUMP/ILLUSTRASJON MAGNUS ARNKVÆRN
FJERNET HESTEKREFTENE: Det har lenge vært store diskusjoner om hvorvidt de oppgitte hestekreftene på Tesla P85D er reelle. Foto: SKJERMDUMP/ILLUSTRASJON MAGNUS ARNKVÆRN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av bråket rundt elbilenes effekt og utregning har nå Tesla valgt å fjerne informasjon om hestekreftene i deres modeller fra salgssidene.

- Å regne ut effekt og hestekrefter fra elmotorer kan være en vanskelig sak, fortalte Elon Musk til Dinside i et tidligere intervju.

Nå har altså Tesla valgt å endret antall oppgitte hestekrefter både på fremre og bakre motor på sine hjemmesider.

For det første er det vanskelig å måle effekten til elbilen da den har to forskjellige motorer og ingen av disse vil kunne nå en topp samtidig.

Føler seg snytt

- Jeg har forståelse for at P85D-eierne føler de har fått mindre enn forventet, forteller Ståle Frydenlund i Elbilforeningen til Dinside.

- Det har lenge vært en diskusjon blant Tesla eierene. Bilen er uansett svært kraftfull, så mange mener at forskjellen i ytelser er mer av akademisk enn praktisk karakter.

- Men en skal jo få det produktet en betaler for. Saken kan slik sett fungere som en nyttig vekker for Tesla og andre elbil-fabrikanter, avslutter Frydenlund.

Forbrukerrådet har fått inn en rekke henvendelser, disse har ikke PR-sjef for Scandinavia Esben Pedersen i Tesla hørt noe om ennå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer