Tesla har mistet 12.200 kunder

Supersalget fikk seg en knekk, og nå trenger Elon Musk penger til å fremskynde den nye bilen.

SLIK BLIR DEN: Model 3 blir lillebror til dagens Model S. Meningene er delte om designet er vellykket eller ei.  Foto: TESLA
SLIK BLIR DEN: Model 3 blir lillebror til dagens Model S. Meningene er delte om designet er vellykket eller ei. Foto: TESLA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptet av den kommende Model 3 ble vist tidligere i våres, og responsen lot ikke vente på seg. Norske kunder stilte seg opp i eviglang kø for å sikre seg muligheten til en forhåndsreservasjon av bilen.

Prisen for reservasjonen i Norge er 10.000 kroner.

Helt unikt: Slik er de første kjøreinntrykkene av Tesla Model 3

På verdensbasis var det allerede etter to døgn forhåndssolgt 275.000 biler, noe som i seg selv genererte rundt 2.76 milliarder kroner i inntekter for den amerikanske elbil-produsenten. Totalt skal nærmere 400.000 kunder hittil ha bestilt bilen.

Dobbeltbestillinger

Men nå har det lysende eventyret møtt en liten knekk.

Tesla selv melder til bilbransje-nettstedet Automotive News at 12.200 biler i bestilling er kansellert. 4.200 av disse skyldes dobbeltbestillinger, noe også norske kunder er blitt utsatt for, mens de resterende 8.000 bilene skal være rene avbestillinger av bilen.

Les også: Vi har testet Model S P90D!

Tallene for antall kanselleringer kom ut i forbindelse med at Tesla forsøker å hente inn omtrent 11,7 milliarder kroner for å fremskynde lanseringen av modellen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer