Tesla Model S forliksrådet

Tesla krever ny behandling i forliksrådet

Tesla ble dømt i forliksrådet til å betale 30 norske Tesla-eiere 136 000 kroner hver. Selskapet ønsker en ny behandling av saken.

TESLA MODEL S: Tesla ber om ny behandling i forliksrådet etter at det først ble avsagt en fraværs dom. Foto: Tore Meek / NTB
TESLA MODEL S: Tesla ber om ny behandling i forliksrådet etter at det først ble avsagt en fraværs dom. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En programvareoppdatering gjorde at en del Tesla-eiere opplevde dårligere batteritid og kapasitet.

30 av eierne tok saken til forliksrådet og krevde erstatning eller at batteri- og ladekapasiteten gjenopprettes til nivået den var før oppdateringen.

Tesla ga ikke tilsvar til forliksklagen og møtte heller ikke opp i forliksrådet, som dermed avsa en fraværsdom i klagernes favør.

– Det som har skjedd, er at vi ikke har vært kjent med forliksklagen eller tilsvarsfristen, og forliksrådet avgjorde derfor dessverre saken i en fraværsdom. Vi er ikke enige i konklusjonen og har begjært saken oppfrisket for å få den behandlet på en ordentlig måte, sier Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Tek.no.

Dårligere etter oppdatering

Klagen gjelder Tesla Model S kjøpt mellom 2013 og 2015, ved at bilene deres ikke lenger tok imot strøm fra Teslas hurtigladere like raskt som før.

Nettavisen skriver at det ble solgt 10 000 Model S i Norge i den aktuelle perioden. Dermed kan det koste Tesla 1,36 milliarder kroner hvis alle kundene går til sak dersom ikke Tesla får omgjort dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer