Tesla-ladere tilgjengelig for alle

Nesten 500 ladere «nye» ladere over natta.

TESLA SUPERCHARGER: Tesla åpner sitt ladernettverk for alle elbiler. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/NTB
TESLA SUPERCHARGER: Tesla åpner sitt ladernettverk for alle elbiler. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla har tidligere varslet at selskapets lynladere, kalt Supercharger, skal gjøres tilgjengelig for andre elbiler og ikke bare sine egne.

Fra og med i dag får elbilister tilgang tilgang til 497 lynladepunkter gjennom Teslas ladenettverk, fra Lyngdal i sør til Varanger i nord. Det tilsvarer en økning i antall ladepunkter i Norge med ti prosent.

I en pressemelding omtaler Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, det som et svært etterlengtet tilskudd til det norske ladetilbudet. Han advarer samtidig mot at dette ikke må bli en sovepote for regjeringen.

– Dette er et svært etterlengtet tilskudd til det norske ladetilbudet. Over ti prosent flere ladepunkter på så kort tid, merkes godt. Det er likevel viktig at dette ikke blir en sovepute for regjeringen som er i gang med sin ladeplan, fortsetter han.

Ikke alle

Selv om Tesla nå gjør nærmere 500 ladere tilgjengelig for alle elbilister, er det fortsatt enkelte ladestasjoner som enn så lenge forblir eksklusive til Tesla-eierne. Det gjelder ladestasjoner med spesielt mye trafikk.

– Det er der trafikken er størst at behovet for flere ladere er størst. Vi forstår hvorfor Tesla velger å forbeholde disse ladeplassene til Tesla-eiere, men da må resten av bransjen og staten brette opp ermene og få på plass flere ladeplasser, avslutter Sødal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer