Tesla lager elbil for Toyota

Tesla og Toyota har inngått et samarbeid om elbiler og de første resultatene får vi trolig se om kort tid.

Tesla er i ferd med å jobbe frem to elbil-prototyper for Toyota
Tesla er i ferd med å jobbe frem to elbil-prototyper for Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla er på mange måter den ledende elbilprodusenten i dag med sensasjonelle Roadster ute på veiene og sedanmodellen S på vei. Toyota er en gigant på vanlige biler og en pioner på hybridbiler. På fullblods elbiler har man imidlertid fortsatt en vei å gå, og her er det Tesla har kommet inn i bildet.

Tesla bekreftet offisielt for kort tid siden at man i løpet av juli måned skal levere to prototyper til Toyota. Disse vil være basert på vanlige Toyota-modeller.

Rav4?

Toyota vil ikke bekrefte hvilke modeller dette gjelder, men man skal ikke lete lenge på bilnettsteder før man ser at det hevdes at de to modellene er Rav4 og Lexus RX. Dette er basert på informasjon som har tilflytt nyhetsbyrået Bloomberg. Her hevdes det også at man kun vil være fornøyd med spesifikasjoner som er bedre enn for elbiler flest, og det anslås en rekkevidde på om lag 240 kilometer.

Slutten av måneden?

En offisiell bekreftelse på hvilke biler dette gjelder, får vi trolig mot slutten av måneden. Men det vi vet til nå er interessant nok i seg selv. Fremstillingen av disse prototypene vil trolig markere et viktig skritt for Toyota på veien mot et fullelektrisk kjøretøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer