Model 3 blir vesentlig billigere

Tesla med kraftig priskutt

Tesla Model 3 blir omlag 8 prosent billigere, etter at selskapet nå valuta-justerer prisene.

BLIR RIMELIGERE: Tesla senker nå prisene med om lag 8 prosent, for alle versjonene av Model 3. Foto: Øystein B. Fossum
BLIR RIMELIGERE: Tesla senker nå prisene med om lag 8 prosent, for alle versjonene av Model 3. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle versjonene av Tesla Model 3 blir mellom 30- og 40 000 kroner billigere fra og med i dag. Tesla Norge har akkurat oppdatert sine hjemmesider med de nye prisene.

Innstegsmodellen Model 3 Standard Range Plus blir 31 000 kroner rimeligere. Det tilsvarer en prisreduksjon på 7,8 prosent.

Rekkeviddeutgangen, Long Range, blir 35 000 rimeligere (7,8%), mens du nå får 40 000 kroner (8%) «i avslag» på Performance-modellen.

Dermed er startprisen på samtlige modeller igjen under 500 000 kroner, før 11 842 kroner blir lagt til i frakt og levering.

Tilbakejustering

Etter hva Dinside erfarer er det nå snakk om en valutabasert korrigering av prisene, etter at de økte prisen vesentlig tidligere i år.

I april satte Tesla opp prisene på samtlige modeller - aller mest økte prisene for «billigmodellen» Model 3. Standard Range Plus økte med hele 46 000 kroner, fra 384 900 til 430 900 kroner - hele 11 prosent.

Dermed er dagens ferske pris fortsatt 15 000 kroner høyere enn for et halvt år siden.

Avventet sikre leveringer

Selv om den amerikanske valutaen har gått betydelig tilbake etter april, har Tesla på grunn av usikkerhet knyttet til corona-nedstengning av fabrikken i USA og levering av biler ventet helt til nå med å justere prisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer