Model 3 blir vesentlig billigere

Tesla med kraftig priskutt

Tesla Model 3 blir omlag 8 prosent billigere, etter at selskapet nå valuta-justerer prisene.

BLIR RIMELIGERE: Tesla senker nå prisene med om lag 8 prosent, for alle versjonene av Model 3. Foto: Øystein B. Fossum
BLIR RIMELIGERE: Tesla senker nå prisene med om lag 8 prosent, for alle versjonene av Model 3. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle versjonene av Tesla Model 3 blir mellom 30- og 40 000 kroner billigere fra og med i dag. Tesla Norge har akkurat oppdatert sine hjemmesider med de nye prisene.

Innstegsmodellen Model 3 Standard Range Plus blir 31 000 kroner rimeligere. Det tilsvarer en prisreduksjon på 7,8 prosent.

Rekkeviddeutgangen, Long Range, blir 35 000 rimeligere (7,8%), mens du nå får 40 000 kroner (8%) «i avslag» på Performance-modellen.

Dermed er startprisen på samtlige modeller igjen under 500 000 kroner, før 11 842 kroner blir lagt til i frakt og levering.

De nye Model 3-prisene

Modell Gammel pris Nypris Endring
Model 3 Standar Range Plus430 900,-399 900,--7,8%
Model 3 Long Range484 900,-449 900,--7,8%
Model 3 Performance539 900,-499 900,--8,0%

BLIR RIMELIGERE: Tesla valutakorrigerer prisene på Model 3 ned igjen, etter at de økte betraktelig i april tidligere i år. Prisene er oppgitt uten frakt og levering (11.842,-). Kilde: Tesla Norge

Tilbakejustering

Etter hva Dinside erfarer er det nå snakk om en valutabasert korrigering av prisene, etter at de økte prisen vesentlig tidligere i år.

I april satte Tesla opp prisene på samtlige modeller - aller mest økte prisene for «billigmodellen» Model 3. Standard Range Plus økte med hele 46 000 kroner, fra 384 900 til 430 900 kroner - hele 11 prosent.

Dermed er dagens ferske pris fortsatt 15 000 kroner høyere enn for et halvt år siden.

Avventet sikre leveringer

Selv om den amerikanske valutaen har gått betydelig tilbake etter april, har Tesla på grunn av usikkerhet knyttet til corona-nedstengning av fabrikken i USA og levering av biler ventet helt til nå med å justere prisene.

– Vi har valgt ikke å gjøre dette før vi var sikre på at vi var leveringsdyktige overfor nye kunder, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

LUFTTRYKK: Hvis lampa for lavt lufttrykk i dekket lyser, kan det være farlig - det fikk Dinside erfare da vi testet Tesla Model 3 tidligere i år. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Maria Bergrud Fossum Vis mer

– Og den proppen løsnet i september?

– Ja, det kan du si.

– Økt konkurranse fra elbiler, som Polestar 2, har ingenting med prisjusteringen å gjøre?

– Nei. Det har ikke vært en del av vurderingen. Model 3 er ekstremt konkurransedyktig på egenhånd. Bilen ble mest solgt i 2019 og har vunnet flere priser, samtidig som den fortsatt gjør det godt i sammenligningstester mot nyere biler på markedet, sier han til Dinside.

SLÅR AV PRISEN: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge bekrefter at de nå setter ned igjen prisene på «Billig-Teslaen» Model 3.
Foto: Henrik Skolt / NTB
SLÅR AV PRISEN: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge bekrefter at de nå setter ned igjen prisene på «Billig-Teslaen» Model 3. Foto: Henrik Skolt / NTB Vis mer

Lav rente

Som en del av dagens nye priser lanserer Tesla i samarbeid med DNB også et tidsbegrenset rentetilbud til de som vurderer å kjøpe en ny Model 3. Den nominelle renta - som vel og merke kan indeksjusteres - er på ikke mer enn 0,25 prosent de tre første årene.

Det betyr ifølge Tesla Norge at en Tesla Model 3 Standard Range Plus, uten vinterdekk, kan nedbetales over ti år for 3604 kroner i måneden - uten at man har stilt med egenkapital.

– Long Range-utgaven, med hengerfeste og vinterdekk, kan nedbetales over ti år for 4245 kroner med 0,25 prosent-renten, forteller Sandvold Roland.

Kunder som har bestilt, men ikke fått levert Model 3 ennå, vil automatisk få de nye prisene på sin ordre. 0,25 prosent-renta gjelder kun ved bestilling av ny Model 3.

PS2: Tidligere denne uka satte Tesla også ned prisen på langt dyrere Tesla Model S (ca. 30 000,-), mens det foreløpig ikke er meldt om noen endringer på SUV-en Model X.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer