Pris på Model 3

Tesla Model 3: Prisene klare

Endelig kommer tiden svært mange nordmenn har ventet på - nei, vi snakker ikke om jul, men om levering av Tesla Model 3.

SNART KLAR FOR LEVERING: Her står en leveringsklar Tesla Model 3. Prisene for Norge er nå klare - de starter på 464.000 kroner. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / SCOTT OLSON
SNART KLAR FOR LEVERING: Her står en leveringsklar Tesla Model 3. Prisene for Norge er nå klare - de starter på 464.000 kroner. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / SCOTT OLSON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den mer folkelige Teslaen, Model 3, er snart klar for levering også til europeiske kunder. Det bekrefter selskapet i dag via den norske kommunikasjonssjefen, Even Sandvold Roland.

I løpet av de kommende ukene vil Tesla invitere Model 3-reservasjonsholdere i Europa til å bestille de to første variantene, Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive, og toppmodellen Model 3 Performance.

Levering begynner i februar og leveringsrekkefølgen er basert på reservasjonsdato, leveringssted og utstyrsvalg.

RENSKÅRET: Interiøret i Model 3 har den mest minimalistiske design av noe førermiljø i bilverdenen. Foto: Tesla
RENSKÅRET: Interiøret i Model 3 har den mest minimalistiske design av noe førermiljø i bilverdenen. Foto: Tesla Vis mer

Fra 464.000 kr

Model 3 med Long Range-batteriet og firehjulsdrift starter på 464.020 kroner, inkludert vrakpant og dokumentavgift, og har en WLTP-rekkevidde på 544 km.

Model 3 har fem ulike fargevalg, - med sort lakk inkludert som standard. Metallic-fargene Midnight Silver og Deep Blue koster 12.500 kroner. Multi Coat Red koster 20.900 kroner og Multi Coat Pearl White koster 16.700 kroner. Det Tesla kaller premiuminteriør er inkludert i sort, mens sort og hvitt premiuminteriør koster 8.400 kroner.

Kundene kan velge mellom 18-tommers Aero-hjul som standard og 19-tommers Sport-hjul som koster 12.500 kroner. 20-tommers Performance-hjul er inkludert i Performance-pakken.

MINI-S: Selv om Model 3 er en mindre bil enn Model S, er det ingen liten bil. Størrelsesmessig og ytelsesmessig er det en konkurrent til BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse. Foto: Tesla
MINI-S: Selv om Model 3 er en mindre bil enn Model S, er det ingen liten bil. Størrelsesmessig og ytelsesmessig er det en konkurrent til BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse. Foto: Tesla Vis mer

Autopilot installert

Alle Model 3 bygges med Autopilot-maskinvaren. Med Oppgradert Autopilot-pakken som koster 41.800 kroner, vil Model 3 tilpasse farten etter trafikkforholdene, holde seg innenfor filen, parkere selv på en parkeringsplass, og kjøre inn og ut av trange parkeringsplasser.

Toppmodellen Performance

Model 3 Performance er høy-ytelsesversjonen gjør 0-100 km/t på 3,7 sekunder - den overgår dermed de raskeste tyske konkurrentene som Mercedes-AMG C 63 S, Audi RS4 og BMW M3.

Den har tilnærmet 50/50 vektdistribusjon og kommer med Long Range batteriet for 530 km WLTP-rekkevidde og firehjulsdrift (Dual Motor All-Wheel Drive). Performance-utgaven starter på 555.320 kroner, inkludert vrakpant og dokumentavgift.

BLE VIST I 2016: Elon Musk avduket Model 3 med brask og bram i 2016. Produksjonen startet i juli året etter og voksesmertene har vært betydelige. Men nå produseres flere tusen i uken. Foto: Tesla
BLE VIST I 2016: Elon Musk avduket Model 3 med brask og bram i 2016. Produksjonen startet i juli året etter og voksesmertene har vært betydelige. Men nå produseres flere tusen i uken. Foto: Tesla Vis mer

Økt toppfart

Model 3 Performance øker toppfarten fra 233 km/t til 250 km/t, og har karbonfiberspoiler, 20-tommers Performance-hjul, og pedaler i aluminiumslegering for forbedret stabilitet og bedre kjøreegenskaper . Model 3 Performance inkluderer også røde Performance-bremsekalipere og den eksklusive funksjonen Track Mode.

I likhet med andre Teslaer, vil Model 3 motta oppdateringer som legger til forbedringer og nye funksjoner over tid. Premium-nettforbindelse er inkludert i ett år og gir navigasjon med satellittbilder og trafikkvisualisering i sanntid, Spotify, og trådløse programvareoppdateringer via WiFi og mobilnett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer